Skip to content

Student Spotlight: Meet Lois

Student Spotlight: Meet Lois

Iedere week zetten wij één van onze styling studenten in het zonnetje. Niet alleen omdat ze onwijs enthousiast zijn, maar ook omdat ze een fashion sense hebben waar je u tegen zegt. Vandaag is het de beurt aan Lois. Lees je mee? >

Vraag 1: Wie is Lois? Een paar weetjes..

Ik ben Loïs Sackman (19) en ik volg de cursus Allround Styling op Style School ByDanie. Ik ben een echt familiemens. Mijn vriend en familie steunen mij namelijk in alles wat ik doe. Op fashion gebied ben ik een echte sale shopper. Ik krijg er een kick van om veel te kopen voor een prijs waar je normaal één kledingstuk voor hebt. Daarnaast ben ik weg van leopard en leg ik mijn kleren alvast de avond ervoor klaar. Dit werkt echt voor mij.

Vraag 2: Waarom heb je voor Allround Styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

De lessen zijn echt super tof. Ik heb voor Allround Styling gekozen omdat dit is wat ik altijd al wilde doen. Ik zie mezelf echt als styliste in de toekomst, maar ik kon nooit een opleiding vinden die voldeed aan wat ik voor ogen had. Mijn moeder wees mij via Instagram op de Style School. Vervolgens ben ik naar een intakegesprek geweest en ik wist het meteen. Ik voelde me zo thuis. Het kwam op het juiste moment op mijn pad en ik ben nog steeds blij dat ik deze keuze heb gemaakt.

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

Het vak zit echt vol avonturen en kent altijd nieuwe uitdagingen. Ieder heeft een andere stijl en daardoor is ieder uniek. Je krijgt inspiratie door de mensen om je heen, door de verschillende plekken waar je je bevindt of door te luisteren. Ook het lekker creatief bezig zijn maakt het leuk.

“Het vak zit echt vol avonturen” 

Vraag 4: Wat ga je met het geleerde doen?

Ik ga me zo goed mogelijk ontwikkelen door alles wat ik heb gezien en heb gehoord te gebruiken. Eigenlijk als wat ik geleerd heb zal mij helpen als ik dit in de praktijk breng. Ik zal alle kansen pakken die zich bevinden op mijn pad. Let’s do this.

Vraag 5: Wat is jouw signature look?

Ik vind mijn look vrouwelijk met een stoer randje. Nu moet je van mij weten dat ik echt draag waar ik zin in heb. Dat kan de ene dag een strakke jeans zijn met sneakers en een lekkere oversized trui en de andere dag kan ik aankomen met hakken, een pantalon en een stoer T-shirt. Ik vind het leuk om altijd iets geks te doen aan mijn outfit wat niet helemaal klopt.

Vraag 6: Hoe zie jij jezelf over 5 jaar?

Nu zou ik willen dat ik een glazenbol had, maar eigenlijk is de toekomst dan niet meer zo spannend. Ik laat het op me af komen en probeer me zoveel mogelijk te ontwikkelen in het vak als stylist, maar ook als persoon. Ik hoop in de toekomst een mooi gezinnetje te hebben en ik hoop vooral op een toekomst inclusief mijn droombaan. Zo heb ik nooit het gevoel dat ik aan het werk ben. Ik zet me voor 100% in dus heb er vertrouwen in dat het gaat lukken.

Vraag 7: Wat is jouw fashion quote?

“She believed she could, so she did”

Het is niet echt een fashion quote maar voor mij heeft deze quote wel veel waarde. De eerste keer dat ik deze quote las, wist ik namelijk zeker dat ik aan deze opleiding wilde beginnen. Focus, focus en nog eens focus.

Herken jij je in het verhaal van Lois en is styling jouw passie? Je kunt je al inschrijven voor volgend schooljaar. Klik hier voor meer informatie.

Other stories
Other stories
Results studio shoot

Results studio shoot

Even geleden werden de cursisten Fashion & Media Styling uitgedaagd tijdens hun eerste professionele shoot. In onze studio gingen ze met een…
Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.