Skip to content
beeld-styling-challenge-bjorn-franke

Leer jezelf beter kennen tijdens je opleiding

Leer jezelf beter kennen tijdens je opleiding

Persoonlijke en professionele ontwikkeling staat bij ons centraal: goede communicatieve, sociale en culturele vaardigheden en samenwerken. In co-creatie met de Bildung Academie hebben we een speciaal programma ontwikkeld voor young creatives. Hoe kun je je op een gezonde manier ontwikkelen tot een creatieve professional? Daarbij krijgt elke klas aan het begin van het studiejaar een studie coach toegewezen. De studie coach begeleidt actief de studenten tijdens hun studie in hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Wij stelden studie coach Marike van Uitert een aantal vragen over haar werkzaamheden, 55 Creative Business School en haarzelf.

Wat is de belangrijkste taak van een studie coach?
“Luisteren! De belangrijkste taak van een studiecoach is goed luisteren en de studenten het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan. Het is mijn doel iedereen te begeleiden in hun persoonlijke en professionele groei, waardoor ze aan het einde van de studie zelfverzekerd aan de slag kunnen. Ook wil ik een omgeving creëren waar de studenten zich veilig voelen om alles te kunnen bespreken en te overleggen.”

Hoe creëer jij een veilige sfeer?
“Iedereen is uniek. En wat heel belangrijk is, is dat de studenten de ruimte krijgen om zichzelf te kunnen zijn. Een persoonlijke sfeer die bij ze past en waar iedereen zich comfortabel bij voelt. Je ontwikkelt je op deze opleiding en je gaat daarbij een persoonlijk proces door. Het is dan wel zo fijn dat je jezelf kunt zijn.”

Wat kunnen de leerlingen bij jou kwijt?
“Als vertrouwenspersoon kunnen ze alles kwijt bij mij. Ze kunnen bij mij komen voor privésituaties die invloed hebben op hun schoolprestaties, maar ook alles wat met de school te maken heeft. Vooral de combinatie van privé met school is belangrijk. Natuurlijk hebben sommige factoren invloed op het resultaat wat behaald wordt op school. Hier kunnen wij altijd even over praten, maar ook vrolijke en luchtige gesprekken zijn altijd welkom!”  

Hoe zou je je style omschrijven?
“Overtuigend in mijn enthousiasme krijg ik vaak studenten heel gedreven en passievol aan de slag. Ik kan oprecht genieten van talent en het succes van studenten. Dit is een enorme drijfveer voor mij en motiveert mij alles te geven als studiecoach. Creativiteit zorgt altijd voor een uitweg en samen met een commerciële blik is dit het pad dat ik graag met de studenten veel bewandel.”

Waarom zou jij deze school aanraden?
“Dit is de enige Fashion & Creative Business School in Nederland waar zoveel grote namen uit het vak voor de klas staan en jou leren kennen.  Netwerken kan al gelijk op school, dus als je werkhouding en talent opvalt kunnen er mooie kansen ontstaan!”

Meer informatie over de opleiding Allround Styling, Branding & Business of de tweejarige opleiding Creative Business vind je hier! Create your portfolio, build your network & start your creative future at 55!

Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Wat ga jij doen na de zomer?

Wat ga jij doen na de zomer?

Ben je net of bijna geslaagd, heb je een tussenjaar of ben je je aan het oriënteren op verschillende studies?…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.