Skip to content

Kick-off TV & Celebrity styling

Kick-off TV & Celebrity styling

Deze week hebben de studenten kennis gemaakt met het blok TV & Celebrity styling. Het blok werd afgetrapt met niemand minder dan top stylisten Kelly Huijsman en Björn Franke. Want van wie kunnen onze studenten het vak beter leren dan deze styling toppers die menig televisieland er keer op keer weer beeldig uit laten zien.

Kelly en Björn kleden beide verschillende bekende namen in Nederland en hebben een klantenbestand waar je u tegen zegt. Kelly is de vaste stylist van oa. Chantal Jansen en Patty Brard. Zo zit ze nu helemaal in de voorbereidingen voor het Eurovisie songfestival waar Chantal een grote rol in vervult. Bjorn kleed oa. Timor Steffens, Buddy Vedder en Janny van der Heijden, en weet dus voor iedereen: man of vrouw, jong of oud, de perfecte outfit te scoren. Daarnaast hebben ze beiden achter de schermen gewerkt bij televisie shows als Dance Dance Dance en The voice of Holland. 

Kelly en Björn deelden al hun tips & tricks met onze studenten en vertelde ze welke kwaliteiten je in huis moet hebben om het te maken als styliste in de, soms hectische, wereld van televisie en BN’ers. In de komende weken leren de studenten alles over wat wél en niet werkt op beeld, maar doe je ook research naar het programma wat ze presenteren en hoe het decor is.

Daarbij is het bij celebrity styling van groot belang dat je kijkt naar de persoonlijkheid van de persoon die je kleedt. Ze staan namelijk vaak in de spotlights en de aandacht is gefocust op hen. Het is daarom extra belangrijk dat ze er op en top uitzien en zich goed voelen in wat ze aan hebben. Als stylist geef je ze het vertrouwen en ontneem je ze zorgen over de kledingkeuzes van de BN-er.

The big rule for celebrity styling: Zorg ervoor dat je altijd een extra set bij je hebt, het liefst zelfs 2. Er kan altijd wat gebeuren waardoor je een nieuwe outfit nodig zult hebben.

Reality School. Onze studenten krijgen gedurende de opleiding of cursus les van docenten die zelf actief zijn in de Fashion & media. Diverse vooraanstaande uit die wereld waaronder Kelly & Björn delen hun kennis en ervaringen uit de praktijk. Door deze masterclasses leer jij niet alleen de bekende namen uit het vak kennen, maar maken deze professionals ook kennis met jouw talent. Build your network!

Het blok Tv & Celebrity styling is afgetrapt en de studenten Allround Styling werken de komende periode toe naar de eindopdracht. Zo gaan ze zelf een BN-er, persoonlijkheid, artiest of influencer kleden. Een pittige maar leuke opdracht, credo is niet voor niets learning by doing. 

Na een leuke les vol tips, tricks en anekdotes kunnen de studenten zelf aan de slag met hun eerste opdracht. Let’s get down to ‘celebrity styling’ business!

Lijkt het je té gek om personal/celebrity stylist te worden? En wil jij net als onze studenten les krijgen van docenten die zelf actief zijn in de fashion en mediabranche? Schrijf je dan nu in voor een van onze opleidingen of cursussen.  

Other stories
Other stories
Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Omdat we regelmatig de vraag van ouders krijgen wat je allemaal na de opleiding kunt doen als Allround Fashion Stylist,…
Opleidingscoördinator

Opleidingscoördinator

Ben jij een echte duizendpoot? Heb jij een talent voor organiseren, plannen en communiceren? Wil je graag werken met jonge…
Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Ok, ik ben overtuigd om een opleiding te doen bij 55, nu m’n ouders nog ;). Wij helpen je graag…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.