Skip to content

Ken jij de subsidie van Werktuig PPO al?

Ken jij de subsidie van Werktuig PPO al?

Er zijn meer manieren dan het STAP-budget om je beroepsgerichte opleiding of cursus te financieren: meet ‘Werktuig PPO’.  Iedereen die in de creatieve of culturele sector werkt (in loondienst óf als zzp’er), kan een aanvraag doen voor een subsidie van 1/3 van de kosten van je beroepsgerichte creatieve opleiding of cursus (de subsidie kent een maximum van €2.000). Je kiest zelf je opleiding of cursus en dient vervolgens een aanvraag in via Werktuig PPO

Hier alvast een paar spelregels voor het verkrijgen van deze subsidie:

WAT IS PPO?

Werktuig PPO stimuleert de professionele ontwikkeling en de loopbaankansen van werkenden en werkzoekenden in de creatieve of culturele sector. Dat kunnen mensen zijn in verschillende functies bij creatieve en culturele organisaties. Ook zelfstandigen die geregistreerd staan onder één van de bedrijfstakken van media, creatieve industrie, kunst of erfgoed kunnen een aanvraag doen.

VOOR WIE IS PPO?

Voor mensen die reeds werkzaam zijn in de creatieve en culturele sector ((in loondienst óf als zzp’er) en voor werkzoekenden met een relatie tot de creatieve sector. Heb je tijdelijk een baan buiten de sector? Ook dan kan je een aanvraag doen.

Werktuig PPO stimuleert de professionele ontwikkeling en de loopbaankansen van werkenden en werkzoekenden in deze sectoren. Dat kunnen mensen zijn in verschillende functies bij van culturele en creatieve organisaties. Ook zelfstandigen die geregistreerd staan onder één van de bedrijfstakken van kunst, erfgoed, media of creatieve industrie kunnen een aanvraag doen.

Deze subsidieregeling is er niet voor mensen die in de creatieve of culturele sector willen gaan werken en niet over de juiste kwalificaties (minimaal MBO 4) beschikken. De aanvraag van een boekhouder voor een opleiding tot fotograaf bijvoorbeeld maakt geen kans op een bijdrage.

ANDERE VOORWAARDEN AAN DEZE SUBSIDIE?

Belangrijk is dat je aanvraag betrekking moet hebben op je professionele ontwikkeling. Het gaat hier om beroepsgerichte opleidingen en cursussen. Verder moet je een relatie hebben met de creatieve of culturele sector.

Moet ik de opleiding voorfinancieren?

Als je een financiële bijdrage wenst van Werktuig PPO kan je een aanvraag indienen via de website www.werktuigppo.nl. Uitgangspunt is dat je de kosten zelf voorfinanciert en dat je de PPO-bijdrage achteraf declareert met je betaalbewijs en certificaat, diploma of eigen verklaring. Is de toegekende PPO-bijdrage meer dan € 1.000,- dan kan je een verzoek indienen om een voorschot te krijgen voor het meerdere boven de € 1.000,-.

PPO-subsidie in het kort:

  • Financiering voor professionele ontwikkeling voor mensen die werkzaam zijn in de creatieve en culturele sector ((in loondienst óf als zzp’er).
  • Max €2.000 per 12 maanden
  • 1/3 van totale prijs
  • Tot eind 2024
  • Aanvrager is zelf verantwoordelijk voor het gehele aanvraagproces en krijgt de subsidie pas volledig uitbetaald na afronden/behalen diploma. 55 Creative Business School speelt geen rol in je aanvraag noch toekenning van de subsidie.

Op de website www.werktuigppo.nl vind je alle informatie en spelregels rondom deze financieringsmogelijkheid. Mocht je nog vragen hebben over deze financieringsmogelijkheid, neem dan contact op met Werktuig PPO via de info@werktuigppo.nl.

Other stories
Other stories
Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Omdat we regelmatig de vraag van ouders krijgen wat je allemaal na de opleiding kunt doen als Allround Fashion Stylist,…
Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Ok, ik ben overtuigd om een opleiding te doen bij 55, nu m’n ouders nog ;). Wij helpen je graag…
Introducing new video educator Daan

Introducing new video educator Daan

Alaia, Goldbergh, Bijenkorf, Hunkemöller, Harpers Bazaar en VOGUE, om er maar een paar uit zijn portfolio te noemen. De Amsterdamse…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.