Skip to content

Jaarlijks €1000 subsidie op ons lesaanbod met STAP

Jaarlijks €1000 subsidie op ons lesaanbod met STAP

Op 1 maart 2022 gaat de nieuwe STAP-regeling van de overheid in waarmee je tot €1.000,- subsidie kunt krijgen op lesaanbod van particuliere opleiders met een NRTO-keurmerk. Omdat 55 Creative Business School dit keurmerk bezit, betekent dit dat je voor al onze opleidingen en cursussen een aanvraag kunt doen bij het UWV.

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een bijdrage in de kosten voor opleidingen en cursussen. De hoogte van deze bijdrage is maximaal € 1000,-. Het STAP-budget vervangt de fiscale scholingsaftrek in de inkomstenbelasting en maakt scholing volgens de overheid veel toegankelijker. STAP is een afkorting en staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’. Met deze nieuwe regeling wil de overheid iedereen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en langer op de arbeidsmarkt actief te blijven. Een opleiding of cursus volgen aan 55 Creative Business School wordt nu nog interessanter.

Een leven lang leren met STAP

Als je je wilt doorontwikkelen in jouw carrière, wilt omscholen of je werkzoekend bent, biedt de overheid met de nieuwe STAP-regeling mooie mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Een sterke arbeidsmarktpositie start immers met de juiste scholing!

Wacht niet te lang

Vanaf 1 maart 2022 kun je het STAP-budget aanvragen via het UWV STAP-portaal. Dat kan per persoon één keer per jaar. Het kabinet stelt vanaf dan elk jaar 218 miljoen euro beschikbaar, waarmee jaarlijks meer dan 200.000 mensen een bijdrage krijgen voor hun opleiding of cursus. Het budget wordt verdeeld over 5 aanvraagtijdvakken van steeds 2 maanden. Het eerste tijdvak loopt van 1 maart t/m 30 april. Is het budget op? Dan wordt het tijdvak gesloten en zul je moeten wachten tot het volgende tijdvak. Wees er dus snel bij, want op = op!

Voor wie is het STAP-budget?

Het STAP-budget is voor iedere werkende (in loondienst of als ondernemer) en werkzoekende. Het maakt niet uit in welke branche je werkt en of je je wilt laten bijscholen of omscholen. Wel gelden er een aantal voorwaarden:

  • Je leeftijd is tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd;
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of je hebt momenteel geen werk;
  • Je bent een burger van de Unie of een familielid van een burger van de Unie;
  • De afgelopen twee jaar ben je minstens zes maanden voor de volksverzekeringen verzekerd geweest;
  • In het jaar van aanvraag heb je niet eerder een STAP-budget hebt ontvangen;
  • Je ontvangt momenteel geen studiefinanciering, een lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.

 

55 Creative Business School bezit het NRTO-keurmerk

Deze nieuwe regeling is voor particuliere opleidingsinstellingen die het NRTO-keurmerk bezitten. De NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor particuliere trainings- en opleidingsbureaus. De leden van NRTO houden zich aan een gedragscode. Het NRTO-keurmerk is in de opleidingsmarkt een teken van kwaliteit en professionaliteit.

 

Vragen?

Meer vragen over de STAP-regeling? Lees de uitgebreide informatie in onze veelgestelde vragen.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de cursus of opleiding die bij jou past? Onze studieadviseurs helpen je hier graag bij. Plan online een gesprek in of kom langs op een van de Open Dagen.

Other stories
Other stories
Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Omdat we regelmatig de vraag van ouders krijgen wat je allemaal na de opleiding kunt doen als Allround Fashion Stylist,…
Opleidingscoördinator

Opleidingscoördinator

Ben jij een echte duizendpoot? Heb jij een talent voor organiseren, plannen en communiceren? Wil je graag werken met jonge…
Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Ok, ik ben overtuigd om een opleiding te doen bij 55, nu m’n ouders nog ;). Wij helpen je graag…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.