Skip to content

Interview Pip Peters

Interview Pip Peters

Pip studeerde vorig schooljaar aan de opleiding Allround Styling en de docenten zagen het meteen; die kan het ver gaan schoppen. Deze upcoming styliste gaat stage lopen bij Danie Bles en neemt je vandaag mee in haar ervaringen >

1. Hi Pip, stel jezelf even aan onze lezers voor

Hi, wat leuk dat je dit leest. Mijn naam is Pip, ik ben 18 jaar en woon in Nijmegen, maar wil ASAP verhuizen naar Amsterdam. Ik ben 24/7 bezig met mode en alles wat daarbij hoort. Het liefst lees ik de hele dag alleen maar fashion magazines en bezoek ik de tofste tentoonstellingen.

2. Wat heb je op de Style School gedaan?

Mijn jaar op Style School ByDanie zat bomvol. Tijdens de jaaropleiding hebben we alle kanten van mode gezien. Van fotoshoots stylen tot tentoonstellingen bezoeken en personal styling advies geven. I did it all. Ook was ik een van de vaste gezichten van de Style School girls. Iedere zondag brachten we een vlog uit.

3. Hoe zou je Style School ByDanie omschrijven?

Naast dat Style School de perfecte plek is om alle in’s en outs’ van de fashion-industrie te ontdekken is het ook een plek waar je jezelf heel goed leert kennen. Je sterke en zwakke kanten, hoe je omgaat met stressvolle situaties, je vermogen om te plannen en noem maar op.

4. Wat vond je de leukste opdracht tijdens de opleiding?

Mijn favoriete opdracht was zonder twijfel het organiseren en stylen van mijn allereerste modeserie. Hier heb ik vanaf het begin van het jaar naar uitgekeken en het was onwijs tof.

5. Wat was je laatste stylingopdracht en voor wie?

Mijn laatste stylingopdracht was de styling van het programma ‘Danie’s Mix&Match’. Dit is een programma van Telegraaf VNDG waarin Danie elke werkdag een look of trend bespreekt.

6. Wat ben je na de jaaropleiding gaan doen?

Na mijn opleiding heb ik een stage aangeboden gekregen bij Danie Bles. Hier ben ik de aankomende drie maanden Styling Stagiair. Ik ben nu net een weekje bezig en ik heb het ontzettend naar mijn zin. En al heel veel geleerd.

7. Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Mijn goal is om te werken als stylist bij een fashion magazine, het liefst bij Vogue USA. Door alles wat ik nu doe hoop ik steeds dichterbij mijn doel te komen. Het is een harde business en hard weken is een must, maar ik geloof echt dat hard werken zijn vruchten afwerpt. Hard work pays off, girls!

8. Wat zou je meiden willen meegeven die stylist willen worden?

Naast dat het heel hard werken is, vind ik mode en styling het allerleukste wat er is. Veel meiden onderschatten hoe hard je moet werken in dit wereldje en hoe zwaar het kan zijn, dus vergeet dat niet. Mocht je nu denken “Ja leuk Pip, maar dat boeit mij niet. Ik WIL dit!” Dan zeg ik: Go get them tiger!

Net zoals Pip starten met de jaaropleiding Allround Styling? Klik hier voor meer informatie.

Other stories
Other stories
Results studio shoot

Results studio shoot

Even geleden werden de cursisten Fashion & Media Styling uitgedaagd tijdens hun eerste professionele shoot. In onze studio gingen ze met een…
Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.