Skip to content

Interview stylist & educator Famke Mesman

Interview stylist & educator Famke Mesman

‘Learn from the best!’ Deze slogan heb je vast al meerdere malen gehoord. Vandaag interviewen we een educator die de lading van ons motto zeker dekt. Famke Mesman is topstylist en werkt als educator op onze school. Ze neemt je mee in haar verhaal!

Wie is Famke Mesman?

Ik ben Famke Mesman en ik ben 40 jaar oud. Ik zit nu ruim 12 jaar in het stylingvak en verzorg de styling voor projecten in interieur, mode, voor bladen en TV. Daarnaast doe ik ook celebrity styling en personal shopping. Eigenlijk dus heel veel verschillende dingen. Hoe ik ooit ben begonnen? Ik ben opgeleid tot binnenhuisarchitect. Toen daar even geen werk in was, ben ik een stylist gaan assisteren. Zodoende ben ik in dit vak gerold. Later kwam ik Danie tegen, die ik overigens al heel lang kende, en zij vroeg mij of ik haar kon komen helpen.

Jij hebt al met veel bekende mensen mogen werken. Kan je er enkele noemen?

Heel veel. Ik werk veel voor LINDA., waar ik vaak BN-ers voor mag kleden. Daarnaast is er een vaste groep die ik voor ieder evenement of programma kleed, zoals Nicolette van Dam, Marco en Leontine Borsato, Dennis van der Geest en Art Rooijakkers.

“Ik haal mijn inspiratie uit het leven!”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie uit het leven. Reizen is voor mij een grote inspiratiebron, maar ook musea, een bloemetje tussen het gras of gekke dingen op straat, zoals lichtval op een muur. Het zijn de kleine dingetjes. Qua merken vind ik Louis Vuitton nu erg tof, omdat het een sportkant opgaat. Daarnaast behoort Isabel Marant tot mijn favoriete merken, maar dat komt omdat het goed bij mij past. Er zijn ook een aantal Italiaanse merken die ik te gek vind, Philosophy di Lorenzo Serafini is er daar een van. Ik kan vakmanschap erg waarderen. Als het echt mooi gemaakt is, vind ik dat fantastisch.

Welke functie vervul je op de school?

In de lessen deel ik mijn eigen ervaringen en kennis met de cursisten. Ik ben dus educator. Voordat ik bij de school aan de slag ging als docent, had ik er nog nooit zo over nagedacht, maar toen ze me vroegen, vond ik het wel heel tof. Mijn tip voor de studenten is: probeer zoveel mogelijk bij jezelf te blijven. In plaats van te zoeken naar wat je denkt dat goed is. Werk vanuit je eigen kracht en creativiteit, dan krijg je het mooiste resultaat. We worden snel beïnvloed door alles om ons heen, maar ga voor je eigen stijl. Dat schemert ook door in je styling.

Other stories
Other stories
Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Omdat we regelmatig de vraag van ouders krijgen wat je allemaal na de opleiding kunt doen als Allround Fashion Stylist,…
Opleidingscoördinator

Opleidingscoördinator

Ben jij een echte duizendpoot? Heb jij een talent voor organiseren, plannen en communiceren? Wil je graag werken met jonge…
Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Ok, ik ben overtuigd om een opleiding te doen bij 55, nu m’n ouders nog ;). Wij helpen je graag…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.