Skip to content

Hoofdredacteur VOGUE: “Netwerken is key”

Hoofdredacteur VOGUE: “Netwerken is key”

Bezoek van een bekende naam uit de bladenwereld! Yeliz Çiçek is hoofdredacteur van de Nederlandse Vogue en kwam ook dit jaar weer langs voor een masterclass voor onze Allround Styling studenten. Wat houdt werken bij een modeblad in, welke eigenschappen heb je nodig to get there en welke tips had ze voor onze studenten?

Yeliz Çiçek, hoofdredacteur Vogue Nederland

Sinds februari dit jaar is Yeliz Çiçek de hoofdredacteur van Vogue Nederland. Ooit begonnen als stagiaire bij Marie Claire werkte ze zich op tot adjunct-hoofdredacteur bij Glamour en hoofdredacteur van LINDA.meiden. Ze groeide op als enige dochter in een Turks-Nederlands gezin en ging communicatiewetenschappen studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Vanwege haar liefde voor de mode ging ze zich verder ontwikkelen op het stylingvlak bij Academie Artemis.
 
Ze heeft er hard voor moeten werken. Na een stage marketing bij ontwerper Ilja Visser en een redactiestage bij Marie Claire ging ze als freelancejournalist aan de slag. In coronatijd richtte ze haar platform The Female Initiative op met als doel vrouwelijke ontwerpers een podium te geven. Ook werkte ze bij een PR-bureau waar ze door alle contacten met stylisten en journalisten een goed netwerk heeft kunnen bouwen. 

"Work hard, wees pro-actief"

Netwerken is key! Dit is dan ook meteen één van de waardevolle tips die Yeliz de studenten meegaf. Daarnaast is het belangrijk om hard te werken en pro-actief achter je doelen aan te gaan. Doorzettingsvermogen en discipline zijn belangrijke eigenschappen om te ontwikkelen. Wees alert, bied aan om mee te lopen en leer van iedere ervaring. Alleen als je zelf actief op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden en kansen, zul je jezelf in de kijker spelen. Een praktische tip die Yeliz deelde was het maken van een mini brandbook over jezelf. Hierin staat meer over wat voor type stylist je bent en wat jij een modeblad kunt brengen. Handig om mee te geven aan nieuwe contacten en bij sollicitatiegesprekken.

Vogue Shoppingpage Challenge

Voorafgaand aan de masterclass kregen de studenten de opdracht een shoppingpage te maken voor Vogue. Een shoppingpage is een pagina met verschillende producten met mode, schoenen en accessoires rondom een bepaald thema inclusief de prijzen. De studenten kregen één voor één feedback van Yeliz. Nu kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn.. Yeliz koos de shoppingpage van onze student Liudmila Svetova uit. We are proud of you and our other students! Als prijs kreeg Liudmila een prachtig pakket van Vogue met onder andere een Dior lipstick en uiteraard the latest issue van het magazine.

Wil jij ook verhalen en tips van bekende namen uit het modevak? Benieuwd naar wat onze studenten Allround Styling allemaal leren? Klik hier voor meer informatie over onze opleidingen of bezoek een open dag.

Other stories
Other stories
Stage Marketing & Communicatie

Stage Marketing & Communicatie

Voor januari 2024 zijn we op zoek naar een Marketing & Communicatie stagiair die ons onder andere wil helpen met…
Stage Allround Trainee

Stage Allround Trainee

Hey you! Heb je zin om in een creatief bedrijf werkervaring op te doen vanaf januari 2024? We zijn nu…
new creatives graduated and ready!

new creatives graduated and ready!

Na een fantastisch schooljaar bij 55 nemen onze studenten hun diploma in ontvangst. Stralende gezichten, trotse familie en vrienden, een…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.