Skip to content

Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Ok, ik ben overtuigd om een opleiding te doen bij 55, nu m’n ouders nog ;). Wij helpen je graag met de meestgestelde vragen van ouders over onze opleidingen en studeren aan 55 Creative Business School:

1. Zijn er toelatingseisen? Iedereen vanaf 17 jaar met een diploma van de havo of vwo en mbo4 of hoger, is welkom op onze opleidingen. Bij mbo 3 of lager beoordelen we in een intakegesprek de geschiktheid voor het volgen van de opleiding.

2. Hoe lang duurt een opleiding?  Fast track your career! De meest populaire opleiding leidt je in slechts 2 jaar op tot allround creative, het beroep van de toekomst. De overige twee opleidingen duren beide 1 jaar

3. Hoe is de kwaliteitszorg gewaarborgd? Onze onderwijsinstelling voldoet aan de kwaliteitscode van de Nederlandse overheid voor opleiders van beroepsonderwijs. Daarnaast zijn we aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Toezicht en Opleiding (NRTO). NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die je hier kunt vinden. Er vinden meerdere audits plaats om de kwaliteitszorg te toetsen.

PS: Onze studenten beoordeelden ons afgelopen jaar met een gemiddelde van 9,1.

4. Hoe is de begeleiding geregeld? Elke student heeft een vast aanspreekpunt tijdens zijn of haar opleiding. De studiecoach of mentor helpt bij het plannen van de studie en voorziet in loopbaanbegeleiding. In meerdere persoonlijke gesprekken gedurende het jaar worden de persoonlijke leerdoelen opgesteld en bewaakt. Als uw kind extra begeleiding nodig heeft, dan kunt u dat bij de aanmelding aan ons doorgeven.

5. Is er een studentenraad? Ja! De meningen van onze studenten vinden wij belangrijk. Elke klas heeft een eigen studentenraad die door de medestudenten is gekozen. De studentenraad bespreekt met medestudenten wat er op school kan verbeteren en gaat in gesprek met het schoolteam.

6. Wanneer begint de opleiding? Alle opleidingen starten de tweede week van september.

7. Wat kost een opleiding? Het collegegeld per studiejaar bedraagt bij betaling in een keer €10.500. Gespreid betalen is uiteraard ook mogelijk. Je betaalt dan per maand (10x) €650 naast een aanbetaling voor aanvang van de opleiding van €4150. Inschrijfgeld is €100.

8. Is er studiefinanciering?
Helaas hebben studenten geen recht op studiefinanciering of een ov-jaarkaart als ze bij ons een opleiding volgen. We geven les op hbo-niveau, maar zijn geen geaccrediteerde HBO-opleiding. Wel krijgen ze het meest actuele onderwijs van Nederland, les van bekende namen uit het vak, een vet portfolio en een dikke rolodex aan contacten om hun loopbaan goed mee te beginnen. En daar draait het uiteindelijk om!

9. Informeert de school de ouders?
Tot studenten 18 jaar zijn informeert de school ook de ouders. Vanaf 18 jaar is de student verantwoordelijke en communiceert de school enkel met de student.

10. Hoe gaat het aanmeldproces in zijn werk?
Aanmelden kan via de website. We hebben een volledig digitale inschrijfprocedure. Let op: het is belangrijk niet te lang te wachten met inschrijven. We zijn een numerus fixus opleiding. Dit betekent dat we maar een beperkt aantal plaatsen hebben per opleidingsjaar. Mocht de opleiding vol zitten, dan plaatsen we op volgorde van aanmelding op de wachtlijst. 

Meer info? Check de website of download de brochure ’55 Magazine’ voor meer achtergrond bij ons opleidingsinstituut. Je bent uiteraard ook van harte welkom op een van onze open dagen.

Other stories
Other stories
Opleidingscoördinator

Opleidingscoördinator

Ben jij een echte duizendpoot? Heb jij een talent voor organiseren, plannen en communiceren? Wil je graag werken met jonge…
Introducing new video educator Daan

Introducing new video educator Daan

Alaia, Goldbergh, Bijenkorf, Hunkemöller, Harpers Bazaar en VOGUE, om er maar een paar uit zijn portfolio te noemen. De Amsterdamse…
Kick-off TV & Celebrity styling

Kick-off TV & Celebrity styling

Deze week hebben de studenten kennis gemaakt met het blok TV & Celebrity styling. Het blok werd afgetrapt met niemand…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.