Skip to content

Grazia HQ

Grazia HQ

Vorige week dinsdag was het ein-de-lijk zover. De excursie naar het hoofdkantoor van Grazia stond op de planning. Een excursie waar wij en onze meiden al lange tijd naar uitkeken. Eerder tijdens de cursus Fashion Styling gaf Fashion Director Cara al een masterclass, maar de styling girls van de jaaropleiding Allround Styling werden langs alle bureau’s op de redactie geleid. Natuurlijk kwamen we niet met lege handen. We brachten een taart van Life of Pie mee, zodat het Grazia team lekker kon smullen op kantoor.

Cara vertelde over zichzelf, haar werk en de weg naar de top. Ook Emma, de Marketing Specialist, hield nog een woordje. In dit digitale tijdperk waren wij erg benieuwd hoe groot het bereik is van het magazine. En wat dacht je bijvoorbeeld van allerlei leuke weetjes? Wist je dat Grazia helemaal in Groningen gedrukt wordt? En dat het tijdschrift zeker geen verleden tijd is?

Wij weten één ding zeker: Style School ByDanie loves Grazia. Wat een ervaring! Ook hier gingen onze styling meiden niet zonder een goedgevulde goodiebag naar huis. Ben je benieuwd naar wat onze stylisten in spé ervan vonden en wil je backstage meekijken? Kijk dan snel verder >

Laura: “Vorige week dinsdag gingen we op bezoek bij de Grazia HQ. Daar werden we welkom geheten door Cara Schiffelers. Mijn eerste indruk? Wát een powervrouw! Een voorbeeld voor later.. Ze vertelde ons hoe zij is begonnen, wat mij nog meer motiveert om zelf ook harder aan de slag te gaan. Als fashion editor naar shows kijken om de laatste trends te spotten of de prachtige items bekijken waar de ontwerper met bloed, zweet en tranen aan heeft gewerkt. Zoiets moois zou ik graag ook in de toekomst willen doen! Ze vertelde hoe ze haar werk en gezin combineert, wat niet gemakkelijk is met zo’n druk leven. Ik vind het bijzonder om te zien dat zij ook daadwerkelijk iets aan haar lezers vertelt. Hoe kun je met weinig geld toch een look creeren zoals op de catwalk én over de leukste plekjes om naartoe te reizen. 

Na haar inspirerende verhaal gingen we langs redactie. Ik gok dat iedereen de film “The devil wears Prada” heeft gezien, welke direct in me op kwam toen ik daar liep. Het was a bit messy, zoals het hoort te zijn. Iedereen was mooi gekleed en aan de muur hingen diverse documenten voor het volgende nummer. Het was onwijs leuk om iedereen zo aan de slag te zien en het tempo dat ze moeten vasthouden om het nummer weer op tijd klaar te kunnen hebben. We kregen te horen wie wat deed, wat ik enorm bewonder omdat iedereen onwijs getalenteerd is in wat hij of zij doet. Ik hoop natuurlijk dat ik uiteindelijk ook een serie kan maken en mijn passie met hun kan delen. 

Het was een leuke ervaring, die mij motiveert om mijn dromen na te jagen.”

Gina: “Vorige week dinsdag waren wij te gast op de redactie van de Grazia. Daar vertelde Cara Schiffelers, fashion director van de Grazia, haar verhaal. Over hoe ze destijds begon en wat ze allemaal heeft gedaan. Ook kregen wij de informatie waar het tijdschrift gedrukt word met daarbij wat geschiedenis. Daarnaast vertelde Emma, marketing coördinator, over de marketing van het bedrijf. Mega interessant!

We kregen een rondleiding over de redactie en Cara vertelde ondertussen hoe een tijdschrift van begin tot eind tot stand komt. Ook kregen we een goodiebag met verschillende tijdschriften mee naar huis, zo leuk!”

Other stories
Other stories
Met H&M de studio in!

Met H&M de studio in!

Let’s shoot! Na conceptontwikkeling, moodboards en de styling challenge is het nu tijd voor het echte werk, de eerste fotoshoot…
Yearbook challenge - think pink

Yearbook challenge - think pink

Na weken vol conceptontwikkeling en moodboards gingen de studenten in de laatste les een stapje verder op weg naar de…
Fieldtrip Maison Amsterdam

Fieldtrip Maison Amsterdam

Deze week gingen de studenten Allround Styling op fieldtrip naar de ‘lands grootste modehuis in Amsterdam, de Nieuwe Kerk. Maison…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.