Skip to content

Fieldtrip Textielmuseum

Fieldtrip Textielmuseum

Welke stoffen zijn duurzaam? Waaraan kun je stoffen herkennen van goede kwaliteit? Heeft de stof het gewenste uiterlijk en de juiste eigenschappen voor hoe je het wil gaan gebruiken? Als toekomstige Allround Stylist is kennis van textiel van belang. De studenten van de jaaropleiding Allround Styling gingen deze week in het kader van het vak ‘Textielkennis’ op fieldtrip naar het Textielmuseum in Tilburg!

Het Textielmuseum is gevestigd in een oude textielfabriek en is daarmee een stukje erfgoed. In het museum komen kunst en stoffen samen. Door het gebruik van oude en moderne elementen is het een dynamisch museum. Tijdens een bezoek krijg je alles te weten over de verschillende stoffen en zie je hoe de stoffen gemaakt worden.

In het Textielmuseum zit ook de grootste, in textiel gespecialiseerde bibliotheek van Nederland. Studenten konden zo naar hartenlust de boeken doorbladeren en lades vol stoffen bekijken. Een van de onderdelen van het vak Textielkennis is het leren omschrijven en visualiseren van stoffen. Hier konden ze meteen aan de slag door een breed scala aan stoffen te onderzoeken op grondstoffen en constructie. Handig in hun voorbereiding voor het ontwikkelen van hun eigen textielboek!

Ontdek wat textiel kan doen

De studenten begonnen hun bezoek met een speciale rondleiding en gingen vervolgens in kleine groepjes verder op onderzoek in het museum. Met de opgedane kennis en vol inspiratie kunnen ze nu aan de slag met hun eigen textielboek. Wij zijn benieuwd naar de resultaten!

Denk jij ook aan een carrière in styling? Tijdens onze jaaropleiding Allround Styling leer je van experts uit het vak, ga je aan de slag met praktijkopdrachten voor bekende fashion brands en doe je kennis en inspiratie op door middel van inspirerende fieldtrips. Klik hier voor meer informatie over ons opleidingsaanbod of kom langs op onze Open Dag.

Other stories
Other stories
Trend Forecasting: kijken in de toekomst!

Trend Forecasting: kijken in de toekomst!

Voordat je kunt beginnen met het ontwikkelen van creatieve concepten is onderzoek nodig. In de module Trend Forecasting van de…
Nieuwe docent: Janine Kho

Nieuwe docent: Janine Kho

Yesss, we mogen weer een nieuwe naam toevoegen aan onze groep docenten! Janine Kho gaat naast haar eigen events en…
RESULTS: SHOOT H&M

RESULTS: SHOOT H&M

It’s shoot time! Vorige week stonden onze Allround Styling studenten met H&M in onze studio. Tijd voor het echte werk:…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.