Skip to content

Fieldtrip Textielmuseum

Fieldtrip Textielmuseum

Welke stoffen zijn duurzaam? Waaraan kun je stoffen herkennen van goede kwaliteit? Heeft de stof het gewenste uiterlijk en de juiste eigenschappen voor hoe je het wil gaan gebruiken? Als toekomstige Allround Stylist is kennis van textiel van belang. De studenten van de jaaropleiding Allround Styling gingen deze week in het kader van het vak ‘Textielkennis’ op fieldtrip naar het Textielmuseum in Tilburg!

Het Textielmuseum is gevestigd in een oude textielfabriek en is daarmee een stukje erfgoed. In het museum komen kunst en stoffen samen. Door het gebruik van oude en moderne elementen is het een dynamisch museum. Tijdens een bezoek krijg je alles te weten over de verschillende stoffen en zie je hoe de stoffen gemaakt worden.

In het Textielmuseum zit ook de grootste, in textiel gespecialiseerde bibliotheek van Nederland. Studenten konden zo naar hartenlust de boeken doorbladeren en lades vol stoffen bekijken. Een van de onderdelen van het vak Textielkennis is het leren omschrijven en visualiseren van stoffen. Hier konden ze meteen aan de slag door een breed scala aan stoffen te onderzoeken op grondstoffen en constructie. Handig in hun voorbereiding voor het ontwikkelen van hun eigen textielboek!

Ontdek wat textiel kan doen

De studenten begonnen hun bezoek met een speciale rondleiding en gingen vervolgens in kleine groepjes verder op onderzoek in het museum. Met de opgedane kennis en vol inspiratie kunnen ze nu aan de slag met hun eigen textielboek. Wij zijn benieuwd naar de resultaten!

Denk jij ook aan een carrière in styling? Tijdens onze jaaropleiding Allround Styling leer je van experts uit het vak, ga je aan de slag met praktijkopdrachten voor bekende fashion brands en doe je kennis en inspiratie op door middel van inspirerende fieldtrips. Klik hier voor meer informatie over ons opleidingsaanbod of kom langs op onze Open Dag.

Other stories
Other stories
Red carpet ready met de module video creatie

Red carpet ready met de module video creatie

Video is hard op weg de meest populaire vorm van marketing te worden. Uit recent onderzoek is gebleken dat consumenten…
Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

2023 is nog maar net begonnen en de Open Dagen stromen vol. Ben jij ook op zoek naar wat je…
Meet mentor Merel: "soft skills zijn onmisbaar"

Meet mentor Merel: "soft skills zijn onmisbaar"

Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan centraal in onze opleidingen. Goed kunnen samenwerken, anderen enthousiast kunnen maken voor je ideeën en…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.