Skip to content
Moco Museum Amsterdam 55-creative-business-school

Fieldtrip naar het Moco museum

Fieldtrip naar het Moco museum

Vorige week was het tijd voor een field trip en gingen de studenten hartje Amsterdam in voor een bezoek aan het Moco Museum. Hier kregen ze de kans om met behulp van de hedendaagse kunst nieuwe inspiratie op te doen voor het vak Event styling.

Het Moco Museum is een boutique museum gelegen op het museumplein, en is dé plek voor iedere kunstliefhebber. In het Moco Museum vind je de moderne kunst van deze tijd. Het is een combinatie van street art met moderne kunst. Van Bansky tot aan pop art van Andy Warhol en surrealistische schilderijen van Salvador Dali. In het herenhuis op het museumplein vind je talloze inspirerende kunstwerken, perfect dus voor onze studenten.

Ook was er plek voor interactieve kunst. Kamers met felgekleurde lichten en muziek. De digitale ruimtes veranderen voortdurend van achtergrond en dimensies en geven een leuke hippe touch. Plus is het de plek voor een Instagrammable foto’s.

Voor het vak Event styling gingen de Allround Styling studenten aan de slag met een opdracht die ze in het museum moesten maken. Voor deze opdracht moesten de studenten onderzoek doen naar styling- en productie in het museum, waardoor ze niet alleen de kunstwerken onder de loep namen maar ook de customer journey. Dit gaf de studenten nieuwe inspiratie om verder te gaan met de styling van hun event. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de eindresultaten. Stay tuned!

Is styling helemaal jouw ding? En wil je niets liever dan een carrière in de fashion- en mediabranche? Klik hier voor meer informatie over ons opleidingsaanbod of kom langs op een van onze open dagen! We would love to meet you.

Other stories
Other stories
Results: editorial shoot Fashion & Media Styling

Results: editorial shoot Fashion & Media Styling

Bij de cursus Fashion & Media Styling gaan de cursisten beelden stylen voor High End Fashion Magazines en doen ze…
Work with David Laport @ Fashion Week

Work with David Laport @ Fashion Week

Als student met een passie voor mode, heb je vast wel eens gedroomd om backstage te werken bij Fashion Week.…
Vrijwerk shoot van Eva

Vrijwerk shoot van Eva

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht om hun eigen shoot van A tot Z te…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.