Skip to content

Fieldtrip Maison Amsterdam

Fieldtrip Maison Amsterdam

Deze week gingen de studenten Allround Styling op fieldtrip naar de ‘lands grootste modehuis in Amsterdam, de Nieuwe Kerk. Maison Amsterdam – de stad, de mode, de vrijheid is een tentoonstelling over de mode in Amsterdam van de afgelopen 250 jaar. Met 150 creaties, audiotours ingesproken door bekende Amsterdammers als Joost van Bellen, Femke Halsema en Freek de Jonge en een looproute verpakt als wandeling door de stad konden de studenten volop inspiratie opdoen voor het vak conceptontwikkeling.

250 jaar mode in amsterdam

In de expositie zijn historische topstukken uit de modecollectie van het Amsterdam Museum te vinden, maar ook veel hedendaags design. Alle individuele designs vertellen een eigen verhaal, maar alle verhalen hebben te maken met vrijheid, want daar staat Amsterdam voor!

Het begint en eindigt op de Dam. Via het Vondelpark, het Oosterpark en de Zeedijk wordt er stilgestaan bij militair tenue, historische fietskleding en genderfluïde kleding. Tussendoor zie je de jacquetten van een van de eerst getrouwde homostellen, een royaal drieluik met variaties op een trenchcoat van de Marokkaans-Nederlandse ontwerper Mohamed Benchellal en historische japonnen. Van mode uit de sixties tot streetwear van nu (Daily Paper, Patta en Xhosa), iedereen kan er zijn hart ophalen. De grande finale van de expositie is de grote witte bruidsjurk van Koningin Maxima, van ontwerper Valentino.

Studenten over de fieldtrip

Maxine LodeweyckxAllround Styling student
Lees verder
‘Ik vond het mooi om te zien hoe de hele expositie geïnspireerd was door de stad Amsterdam. Dit zag je heel erg terug in alle afbeeldingen en video’s. Het hoofdthema vrijheid voelde je hierdoor ook helemaal terug.’
Jesse van DorpAllround Styling student
Lees verder
‘Ik besef door de expositie echt dat je van de geschiedenis zoveel kunt leren en inspiratie kunt halen. Het is ook leuk om te zien dat er zoveel trends van vroeger weer terugkomen.’
Vorige
Volgende

In het museum gingen de studenten aan de slag met een opdracht. Een belangrijk doel van de opdracht is dat de studenten leren onder woorden te brengen waarom zij iets inspirerend vinden en om verder te kijken dan alleen een jurk of een kunstwerk. Hierdoor gaan zij zich meer verdiepen in de materialen, vorm en het verhaal erachter.

Onze studenten zijn weer volgestopt met creativiteit en kunnen weer verder met de opdrachten. Er komen nog genoeg vette opdrachten aan, stay tuned! 

Wil jij ook geïnspireerd raken door toonaangevende exposities en je creativiteit naar een hoger niveau ontwikkelen? Tijdens onze jaaropleiding Allround Styling leer je door middel van inspirerende fieldtrips. 

Other stories
Other stories
Results: editorial shoot Fashion & Media Styling

Results: editorial shoot Fashion & Media Styling

Bij de cursus Fashion & Media Styling gaan de cursisten beelden stylen voor High End Fashion Magazines en doen ze…
Work with David Laport @ Fashion Week

Work with David Laport @ Fashion Week

Als student met een passie voor mode, heb je vast wel eens gedroomd om backstage te werken bij Fashion Week.…
Vrijwerk shoot van Eva

Vrijwerk shoot van Eva

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht om hun eigen shoot van A tot Z te…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.