Skip to content
element-styleschoolbydanie-shortcourse

Cursus
Fashion & media styling

Cursus
Fashion & media styling

13 lessen
maart, oktober

Is het jouw grote droom om Fashion & Media Stylist te worden? Droom je van een publicatie in de Elle, Grazia of internationale Vogue? En wil je graag de styling en productie verzorgen tijdens fotoshoots voor toonaangevende magazines, fashion brands, digitale media of e-commerce bedrijven? Schrijf je dan in voor de cursus Fashion & Media Styling. Tijdens deze cursus van 13 weken bouw je meteen je portfolio op en krijg je les van fashion stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie.

Behind
the scenes

Behind
the scenes

cursus-fashion-media-styling-grazia
cursus-fashion-media-styling-still-life-shoot

Gedurende 13 weken ga je een avond of middag per week aan de slag met de belangrijkste thema’s van Fashion & Media Styling. Naast theorielessen over conceptontwikkeling, doelgroepanalyse en catwalkanalyses, speelt de praktijk een belangrijke rol in het cursusprogramma. Na het volgen van deze cursus ben je in staat zelfstandig modeproducties, campagnes en e-commerce beelden te ontwerpen, produceren en stylen voor magazines, modebedrijven en merken.

Learning by doing! Thema’s als editorial styling, commerciële styling en still life styling worden gelijk omgezet naar praktijkgerichte opdrachten. Zo organiseren we tijdens de cursus meerdere fotoshoots met een topteam, bestaande uit professionele fashion fotografen, visagisten en modellen. Onder begeleiding van een ervaren vakdocent werk je naar een zelfstandige eindshoot of modeproductie toe.

Tijdens de cursus krijg je een kijkje in de keuren van een gerenomeerd  PR-bureau. Dé plek waar jij straks als stylist je kleding leent. Voormalige Fashion Director van de Vogue en hoofdredacteur van de Linda meiden Yeliz Cicek komen langs voor inspirerende masterclasses.

Programma
– Concept ontwikkeling
– Moodboards maken
– Catwalk analyse
– Shopping- & fashion pagina’s voor (online) magazines
– Lenen bij PR-bureau’s
– Zelfstandig mode series ontwerpen, produceren en stylen.
– Editorial styling
– Commerciële styling
– Still life styling
– Masterclass Hoofredacteur  Linda meiden Yeliz Cicek
– Masterclass Fashion Director Vogue 
– Professionele fotoshoots met een topteam

De genoemde masterclasses zijn onder voorbehoud i.v.m. beschikbaarheid (gast)docenten. Deze worden dan vervangen door een andere vooraanstaande naam uit het vak.

Praktijkervaring
Tijdens de cursus doe je tijdens opdrachten een hoop praktijkervaring op. Cursisten worden ook na de cursus nog regelmatig gevraagd om te assisteren tijdens stylingklussen door onze docenten en partners. Hiermee bouw je aan een professioneel netwerk en portfolio. Doordat je les krijgt van professionals en praktijkervaring opdoet tijdens de cursus, leer je snel hoe de business werkt. Met het 55 Creative Business School certificaat op zak heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt omdat je opvalt tussen de massa.

Aan deze cursus worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Affiniteit met mode is gewenst. De cursus wordt afgesloten met een eindopdracht en een portfoliopresentatie. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een officieel instellingscertificaat van deelname. Voor het behalen van je certificaat dien je minimaal 80% van de lessen te hebben gevolgd en de opdrachten naar behoren te hebben uitgevoerd.

Deelnemen aan onze opleidingen en cursussen is mogelijk vanaf 17 jaar. Ben je op het moment van inschrijving jonger dan 18 jaar, dan vragen we om toestemming van je ouder, voogd of wettelijk vertegenwoordiger.

Start periode
Maart en oktober

Aantal lessen
13 lessen

Cursusdagen & tijden
Bij de inschrijving kun je je voorkeur aangeven voor de lesdag. Er is keuze uit:

Maandag van 14.00 – 17.00 uur
Dinsdag van 18.30 – 21.30 uur

Er is geen les op nationale feest- en vakantiedagen (wij houden de schoolvakanties van Noord-Holland aan).

Aantal deelnemers
We streven naar een groepsgrootte van ongeveer 16 deelnemers.

Studiebelasting
Lesuren: 3 per week
Zelfstudie: gemiddeld 8 uur per week.

Benodigdheden
– Laptop 

Cursus Fashion & Media Styling

Startdata
Maandag 4 oktober 2021 t/m 17 januari 2022
Maandag 14 maart 2022 t/m 4 juli 2022
Dinsdag 29 maart 2022 t/m 5 juli 2022

Klik hier voor de exacte data en tijdstippen waarop de lessen worden gegeven

Lesgeld
3 x €650 + aanbetaling €700.
Bij betaling ineens ontvang je €75 korting. Totale cursusgeld is dan €2575.

Betalingsvoorwaarden
De aanbetaling of totaalfactuur dient tien werkdagen voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. De termijnen worden maandelijks gefactureerd. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Belastingvoordeel
Scholingsaftrek: voor deze cursus kun je geld terugkrijgen van de belastingdienst. Een belangrijke voorwaarde is dat je de cursus zelf hebt betaald. Bereken hier hoeveel.

Verlaag je studiekosten
Er zijn verschillende fiscale regelingen voor werknemers en werkgevers waarmee je de netto studiekosten flink kunt verlagen. Zo kun je studeren op kosten van je werkgever. Veel werkgevers stimuleren werknemers om een opleiding te volgen en zijn daarom bereid in sommige gevallen je studiekosten geheel of gedeeltelijk voor hun rekening te nemen. Jouw werkgever heeft direct voordeel van je nieuwe kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten volledig fiscaal aftrekbaar voor je werkgever.

Inbegrepen kosten
– Lessen
– Lesmateriaal
– Starterskit

Extra kosten
– Reis- en parkeerkosten
– Benodigdheden opdrachten en printwerk

Vergroot je carrièrekansen
De dynamische fashion business vraagt om enthousiaste, breed opgeleide Fashion Stylisten met kennis van het stylingvak. Naast inhoudelijke kennis bieden wij een netwerk voor het leven. Door onze bekende gastdocenten uit de fashion industrie leer jij niet alleen de vooraanstaande namen uit het vak kennen, maar maken deze professionals ook kennis met jouw talent. 

Onze afgestudeerde stylisten zijn zeer gewild en breed inzetbaar. Bedrijven en bekende stylisten vragen ons vaak om stagiaires en assistenten vanwege de goede ervaring met onze studenten. Circa 90% van onze cursisten is werkzaam in de fashion branche op diverse functies bij bedrijven als Grazia, Marie Claire, &C, Loavies, Bijenkorf, Zalando, Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, The Voice of Holland, Goede Tijden Slechte Tijden, diverse televisieproductiebedrijven of als assistent van bekende stylisten en influencers. Klik hier voor meer over een toekomst in de fashion en media.

Learn from the best
Reality school. Je krijgt les van docenten die zelf actief zijn in de wereld van Fashion & Media. Diverse vooraanstaande en bekende namen uit die wereld delen tijdens onze populaire masterclasses hun ervaringen uit de praktijk.

Kleinschalig & particulier
55 Creative Business School is een kleinschalig, particulier opleidingsinstituut. Het is ons doel een nieuwe generatie allround fashion en branding specialisten op te leiden die meteen aan de slag kunnen in de fashion, media en andere creatieve industrieën. Samen met experts uit het vak hebben wij een innovatieve lesmethode ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en behoeften van de huidige markt. Praktijkgericht, aandacht voor persoonlijk leiderschap en onderwijs door toonaangevende professionals uit het vak zijn voor ons wezenlijke onderdelen in de voorbereiding op een succesvolle loopbaan in de fashion en media.

Kies voor kwaliteit
Onze onderwijsinstelling is aangesloten bij de Nederlandse raad voor toezicht en opleiding (NRTO). NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die u hier kunt vinden.

Wij zijn een CRKBO geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Onze onderwijsinstelling voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

BACKSTAGE VIDEO

BACKSTAGE VIDEO

Ready to become a stylist ?

Ready to become a stylist ?

Dan is de cursus Fashion & Media Styling écht iets voor jou!

Learn
from the best

Learn
from the best

Reality school: bij ons leer je het vak van vooraanstaande namen uit de fashion industrie zoals Yeliz Çiçek, Jetteke van Lexmond, Martien Mellema en nog vele anderen.

SUUZ
BISSCHOPS

Fashion Stylist

Yeliz
ÇIÇEK

Hoofdredacteur Vogue

Style-school-bydanie-Famke-Mesman
Famke
Mesman

Fashion stylist

Style-school-bydanie-Jetteke-van-Lexmond
Jetteke
van Lexmond

Fashion editor Vogue

Courses

Courses

Heb je nog vragen over een opleiding, cursus of de inschrijfprocedure? We helpen je graag persoonlijk verder.
Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via het contactformulier of meld je aan voor de open dag.

Backstage
Backstage
cursus-fashion-media-styling-portfolio
Allround styling opleiding amsterdam
cursus-fashion-media-styling-Editorial
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

Neem contact op

Wil je graag teruggebeld worden? Vul het onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

Neem contact op

Wil je informatie of heb je een specifieke vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.