Skip to content

Fashion is fun met styliste Edith Dohmen

Fashion is fun met styliste Edith Dohmen

Meet onze nieuwe gastdocent Edith Dohmen. Ze is style consultant, oprichter van het platform Style has no size en is van mening dat we mode veel te serieus nemen. “We houden ons vast aan regels en denken dat sommige dingen niet bij ons passen. Onzin!” vindt Edith. “Leer de regels kennen, maar weet dan vooral hoe je ze kunt breken! Kleding kan je zelfvertrouwen geven en daardoor durf je steeds meer.”

Fashion is fun

“Leuk, al die zogenoemde basics zoals een goede jeans en een little black dress die je volgens de kenners in huis moet hebben, maar wat als dat nou totaal niet jouw stijl is?”. Edith wil vrouwen helpen hun eigen stijl te vinden, te ontdekken welke kleding ze doet stralen en zo het plezier terugbrengen in wat ze dragen. Fashion is fun!

Shop the shape (not the size)

In de module Personal Styling gaat Edith onder andere aan de slag met lichaamsvormen en kleur. Haar credo is ‘shop de vorm, niet de maat’.  Edith leert je omdenken en juist naar de mogelijkheden kijken in plaats van de beperkingen. Ze helpt je combineren, naar kleuren kijken, bewust shoppen en je mode-musthaves verzamelen zodat je gaat stralen van zelfvertrouwen.

Word een ware fashionista!

Edith Dohmen studeerde aan de kunstacademie. Sinds 2003 is ze freelance modestylist en doet ze de styling voor grote magazines, merken en individuele klanten. Ook geeft ze presentaties en workshops. In haar boek Fashion is fun laat ze zien hoe je met een gezonde dosis lef toffe outfits kunt creëren. Ze is regelmatig op tv te zien en heeft een groot aantal volgers op Instagram en YouTube.

Ook les krijgen van Edith? Vanaf oktober 2022 geeft ze les in de cursus Personal Styling en de Avondopleiding Mode & Media Styling. Bekijk de cursussen hier of kom langs op een van onze Open Dagen

Other stories
Other stories
masterclass Robbert Rodenburg

masterclass Robbert Rodenburg

Terwijl Robbert Rodenburg (25) meestal de vragen stelt, krijgt hij tijdens de masterclass bij 55 zelf veel vragen van de…
Yeliz Cicek over het werken bij een mode magazine

Yeliz Cicek over het werken bij een mode magazine

Learn from the best! Vorige week stond Yeliz Çiçek, hoofdredacteur van Vogue NL voor de klas om onze Mode & Media…
Masterclass David Laport, outspoken couture

Masterclass David Laport, outspoken couture

David Laport is een Nederlandse couturier die bekend staat om zijn opvallende jurken en het kleden van beroemdheden als Sia,…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.