Skip to content
event styling kick off

Event Styling – Let’s kick off

Event Styling – Let’s kick off

Reality School: Tijdens de module Event Styling organiseren onze studenten een event voor een echte opdrachtgever. Ze creëren de gehele look & feel van een evenement onder begeleiding van Bolt Amsterdam. We trappen af met een fieldtrip naar museum The Upside Down en een bezoek aan het kantoor van Bolt.

Event Styling bij 55
De module Event Styling staat in het teken van het organiseren van een event in fashion of lifestyle en styling. Studenten Allround Styling en Creative Business leren van A tot Z hoe zij een event moeten stylen. Dat niet alleen: ook competenties als het produceren van een evenement, samenwerken, met budgetten werken, marketing uitvoeren, sponsors regelen en meer. De evenementen worden in groepjes georganiseerd en gaan werkelijk plaatsvinden, onze tweede naam is niet voor niets Reality School.

Van opdrachtgever tot conceptcreatie en productie. Als student werk je het event tot in de puntjes uit. Bij Event Styling draait het om de gehele experience van het evenement. Welke locatie past bij je evenement? Heeft het een passende uitstraling? Roept het specifieke gevoelens op? Over iedere ruimte, geur, muziek, catering en merchandise wordt nagedacht.

Fieldtrip: The Upside Down
Waar kun je beter inspiratie opdoen dan in het grootste interactieve Instagram-museum van Europa? Onze studenten gingen deze week op fieldtrip naar museum The Upside Down in Amsterdam. Een dag vol fun, foto’s en inspiratie. Bolt gaf de studenten de opdracht om eens goed om hen heen te kijken. Welke kamer heeft je voorkeur en waarom? Welke elementen vind je sterk? Welke elementen neem je mee naar je eigen event?

Kantoor Bolt Amsterdam
Na de fieldtrip is het tijd voor een brainstorm op het kantoor van Bolt. De studenten krijgen de tijd om onder begeleiding van Bolt hun concept verder uit te werken. Ook mochten ze een kijkje nemen in het magazijn, waar spullen van georganiseerde events opgeslagen liggen. Deze spullen mogen de studenten hergebruiken voor hun eigen event. 

Over Bolt Amsterdam
Bolt Amsterdam is een eventbureau, opgericht door Lotte van der Duin en Meike Heynens. Dit leuke duo werkt voor grote merken als Sony, ELLE, Filling Pieces en Cosmopolitan. Het eventbureau vertaalt merkideeën naar bijzondere offline ervaringen door middel van events. Lotte en Meike begeleiden dit jaar de studenten bij het produceren en stylen van hun eigen event.

studenten 55 creative business school fieldtrip event styling
studenten 55 creative business school fieldtrip event styling
Other stories
Other stories
Een leven lang leren met STAP-subsidie

Een leven lang leren met STAP-subsidie

We leven in een snel veranderende wereld. Digitalisering, technologische veranderingen en andere maatschappelijke trends leiden tot een snelle evolutie van werk;…
Red carpet ready met de module video creatie

Red carpet ready met de module video creatie

Video is hard op weg de meest populaire vorm van marketing te worden. Uit recent onderzoek is gebleken dat consumenten…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.