Skip to content

Edwin Oudshoorn

Edwin Oudshoorn

De excursies bij 55 Creative Business School zijn niet zomaar excursies. De Allround Styling studenten gingen tijdens het blok TV & Celebrity Styling namelijk langs bij Edwin Oudshoorn.

De Haute Couture designer, die diverse prachtige jurken ontwerpt voor bijvoorbeeld red carpet events. Zo spotten we jurken die net van de catwalk kwamen en leerden we meer over de passie van Edwin. Benieuwd hoe student Daphne de les heeft ervaren? >

“Donderdag 2 februari gingen we een kijkje nemen in het atelier van Edwin Oudshoorn. Hij ontwerpt elegante jurken met fantastische borduursels én Edwin is de ontwerper van de jurk die Chantal Janzen vorig jaar droeg tijdens de Gouden Televizierring, vertelde Kelly ons.

We werden ontvangen in de salon. Daar hingen onder andere de prachtige creaties van de nieuwste collectie ‘White’. Iedereen werd direct verliefd op alle geweldige stukken die met de hand geborduurd worden en versierd waren met pailletten, kraaltjes, stenen en bloemen. Zo vertelde de designer dat er soms wel drie maanden aan een jurk gewerkt wordt, wauw!

Iedereen luisterde aandachtig naar zijn verhaal. Ooit begonnen in de bloemen, opgeleid als make-up artist en uiteindelijk in Arnhem afgestudeerd als modeontwerper. Toen hij in 2005 de Frans Molenaar couture award won, financierde hij hiermee zijn eerste collectie.

Nu showt hij elk jaar een couture collectie, maakt hij bruidsjurken, kleedt hij verschillende BN’ers voor (rode loper) events en heeft hij tentoonstellingen gehad in onder andere het Rijksmuseum en Paleis Het Loo. Het was een te gekke excursie, omdat het zo leuk is om te zien hoe zo’n collectie tot stand komt.”

Other stories
Other stories
Vrijwerk shoot van Eva

Vrijwerk shoot van Eva

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht om hun eigen shoot van A tot Z te…
Master Of Sustainable Fashion: Ronald van der Kemp

Master Of Sustainable Fashion: Ronald van der Kemp

De wereld vraagt steeds meer om duurzaamheid. Welke rol kan de mode-industrie hierin spelen? Master of sustainable fashion Ronald van…
Yeliz Cicek over het werken bij een mode magazine

Yeliz Cicek over het werken bij een mode magazine

Learn from the best! Vorige week stond Yeliz Çiçek, hoofdredacteur van Linda Meiden voor de klas om onze Allround Styling studenten alles…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.