Skip to content

Student Spotlight: Meet Denise

Student Spotlight: Meet Denise

Style School ByDanie zou niets zijn zonder geweldige cursisten. Iedere week zetten we dan ook graag een studente in het zonnetje. Deze week is dat Fashion Styling studente Denise Speelman, die vol enthousiasme bezig is met haar cursus. Benieuwd waarom zij dit vak zo leuk vindt? Lees dan snel verder.

Vraag 1: Wie Denise Speelman (18)? Een paar weetjes…

Ik ben geboren en getogen in Groningen. Als klein meisje had ik al interesse in mode. Ik was altijd druk in de weer met die boekjes waar je zelf poppen kon aankleden. Ook modebladen vond ik altijd al heel inspirerend om in te kijken.
Naast de cursus werk ik veel als hostess op verschillende evenementen en beurzen. Ook vind ik het heerlijk om te sporten, gezellig met vriendinnen leuke dingen te doen en gewoon lekker actief bezig te zijn. Ik zit niet zo graag stil.

Vraag 2: Waarom koos je voor Fashion Styling en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Mode blijft mijn interesse houden en ik vind het super leuk om er iets mee te doen. Ik houd er van om lekker bezig te zijn en dat ben je met Fashion Styling zeker! De lessen zijn tot nu toe echt leerzaam. Educators Xaviera Aubri en Nancy Steeman zitten zelf al lang in het vak en vertellen je precies hoe het allemaal in de praktijk gaat en waar je op moet letten. Een mooie kans om de kneepjes van het vak te leren!

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

Het is zo gevarieerd, nooit saai. Je bent natuurlijk wel met één ding bezig en dat is styling, maar er zit meer achter. Het creatieve proces eromheen is elke keer weer anders. Je geeft er altijd je eigen draai aan waardoor je ook je eigen handtekening maakt. Dit maakt het een heel vrij vak. Daarnaast werk je in dit vak veel samen met mensen, wat het ook zo interessant maakt. Op die manier leer je ook weer van anderen. En dat is wat ik graag doe!

“Het stylingvak is nooit saai!” – Denise

Vraag 4: Wie is je inspirator, jouw stijlicoon? Of wie zou je graag willen stylen?

Mijn stijlicoon/inspirator is Olivia Palermo. Het is een droom om haar eens te stylen. Zij weet keer op keer haar outfits interessant te houden. Zelfs als Olivia Palermo een vuilniszak aantrekt, ziet ze er nog leuk uit.

Vraag 5: Wat is jouw signature look?

Mijn signature look is vrouwelijk, stoer maar ook distinct. Ik hou van anders en doe geen andere mensen na. Ik doe gewoon echt aan wat ik leuk vind. Als het voor mij maar goed voelt. Ik vind het leuk om te experimenteren met nieuwe dingen. Zo kom je er ook weer achter wat bij je past en wat niet.

Vraag 6: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Na deze cursus ga ik zo veel mogelijk mijn kennis en ervaring uitbreiden. Je wordt hier helemaal klaargestoomd om straks echt als stylist aan het werk te gaan. Het lijkt mij leuk om stage te lopen of een styliste te assisteren. Het vak inspireert me enorm en maakt me vrolijk.

Other stories
Other stories
Results studio shoot

Results studio shoot

Even geleden werden de cursisten Fashion & Media Styling uitgedaagd tijdens hun eerste professionele shoot. In onze studio gingen ze met een…
Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.