Skip to content
element-55_creative_business_school-shortcourse

Cursus
WEBSITE DESIGN & DEVELOPMENT

Cursus
WEBSITE DESIGN & DEVELOPMENT

12 lessen
maart, oktober

Leer in 12 klassikale lessen een website ontwerpen, bouwen en beheren. Wil jij  een eigen website voor jouw personal brand of bedrijf maken? Wil je online zichtbaar zijn op een bij jouw onderneming passende unieke manier? Wil je creativiteit combineren met de technische skills die horen bij een website bouwen zonder dat je helemaal in HTML-code hoeft te duiken? Tijdens de cursus Website Design & Development leer je hoe je een website kunt creëren, inhoud geven en vormgeven.

Een website is een verlengstuk van je merk, of dit nu een personal brand is of jouw eigen business. Het gaat inmiddels veel verder dan een online visitekaartje, een website is een merkbeleving waarin jouw tone of voice, beeldtaal, kleur en typografie samenkomt. Een digitale plek waar je een bezoeker uitdaagt om meer te ontdekken met als uiteindelijk doel contact opnemen. Samen met onze docent Digital Branding, Femmie Mulder, ga je aan de slag met de verschillende facetten van website design en development.

Tijdens de cursus komen verschillende experts langs om een inspirerende masterclass te geven over onder andere copywriting en advertising. Je website moet namelijk ook gevonden worden en dit doe je met behulp van sterke webteksten en (extra) zichtbaarheid in zoekmachines en social media.

Aan het einde van de cursus staat jouw vindbare website als een digitaal huis. Je weet hoe je met de tools WordPress en Elementor Pro werkt en hoe je jouw website in de toekomst kunt onderhouden. De website bevat teksten die een bezoeker weten te boeien en de beelden passen bij de beeldtaal van jouw bedrijf.

Resultaat

 • Jouw goed gevulde website is een verlengstuk van jouw personal brand of onderneming en is ready to go Live!
 • Je kunt werken met de software WordPress en Elementor Pro.
 • Je weet hoe je pakkende SEO proof teksten kunt schrijven om de aandacht van jouw bezoekers vast te houden.
 • Je weet creativiteit en functionaliteit met elkaar te combineren om zo het gewenste digitale resultaat neer te zetten.
 • Je weet hoe je de website die je hebt gemaakt zelf kunt onderhouden.

Behind
the scenes

Behind
the scenes

Inhoud cursus
Wil je graag een website lanceren maar heb je geen idee hoe je dit moet doen? Wil je stap voor stap toewerken naar een website die jouw klanten aanspreekt? Wil je een website neerzetten waarbij je het gevoel hebt dat het exact jouw onderneming of personal brand representeert? Wil je graag jouw creativiteit omzetten in functionaliteit? Dan is de cursus Website Design & Development de cursus die bij jou past.

Learn by doing! In 12 lessen leer je hoe je jouw bedrijf een digitale plek kunt geven. Zo gaan we tijdens de cursus aan de slag met het maken van wireframes (2D ontwerp) van de website, leren we van elkaar door ontwerpen aan elkaar te presenteren, bouwen we de website in WordPress in combinatie met Elementor Pro en geven we de website inhoud met pakkende teksten en een bij jouw onderneming passende beeldtaal. Onder begeleiden van een ervaren website docent werk je naar de eindopdracht toe: het lanceren van jouw eigen website.

Na het volgen van deze cursus heb je een website die online staat en gevonden kan worden. Je weet hoe je de website zelf kunt onderhouden en hoe je in de toekomst extra content toe kunt voegen. Je beheerst verschillende online tools zodat je jouw creativiteit om kunt zetten in functionaliteit en een website neerzet die een verlengstuk is van jouw merk of onderneming.

Praktijkervaring
Tijdens de cursus doe je een hoop praktijkervaring op door het geleerde meteen toe te passen. Cursisten leren zichzelf en hun onderneming weer te geven in een digitale identiteit op een website. Daarnaast krijgen ze in de les verschillende opdrachten en leren ze stap voor stap hoe je van A tot Z naar een website lancering toewerkt. Doordat je les krijgt van professionals en praktijkervaring opdoet tijdens de cursus, leer je snel hoe je jouw bedrijf ijzerstek online laat opvallen.

Persoonlijke begeleiding en coaching
Heb je eenmaal thuis nog vragen over de stof, of wil je graag nog persoonlijke feedback op je opdracht? Gedurende de cursus is de docent ook buiten de les bereikbaar voor vragen en persoonlijke begeleiding.

Introductie

 • Welke elementen heb je nodig om een website te bouwen?
 • Hoe kies je de juiste domeinnaam?
 • Wat is webhosting?
 • Wat is WordPress en hoe installeer je het?
 • Wat is Elementor (Pro) en hoe installeer je het?

Visualiseren

 • Hoe vertaal je een visuele merkidentiteit naar een website?
 • Welke randvoorwaarden zijn er voor het ontwerpen van een website?
 • Wat moet er op verschillende website pagina’s komen te staan?
 • Hoe ontwerp je een wireframe?

Content creatie

 • Hoe schrijf je goede website teksten?
 • Hoe bewerk je beelden voor jouw website?
 • Welke beelden heb je nodig voor jouw website?
 • Hoe houd je met jouw content de aandacht van een bezoeker vast?

Online realisatie

 • Hoe werkt WordPress en wat kun je ermee?
 • Wat is het verschil tussen pagina’s en berichten?
 • Hoe vertaal je jouw wireframes naar een werkbare webpagina?
 • Wat is een logische menustructuur?
 • Hoe voeg je verschillende elementen zoals knoppen, beelden en teksten toe?

Onderhoud

 • Hoe zorg je ervoor dat je website beveiligd is?
 • Hoe onderhoud je jouw website zonder dat je een website developer nodig hebt?

Masterclasses

 • Copywriting en SEO-teksten schrijven
 • Social & Google Advertising

Voor zowel freelancers, ondernemers als bedrijven die als doel hebben zelf een website te creëren. Voor professionals die een website willen maken die opvalt en een verlengstuk is van een bedrijf of merk. Of iedereen die het leuk vindt om haar of zijn kennis op het gebied van website design en development te vergroten.

Aan deze cursus worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Het is handig als je al grafische merkelementen hebt waarmee je kunt werken zoals een logo, merkkleuren en typografie. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een officieel instellingscertificaat van deelname. Voor het behalen van je certificaat dien je minimaal 80% van de lessen te hebben gevolgd en de opdrachten naar behoren te hebben uitgevoerd.

Deelnemen aan de opleidingen en cursussen van de 55 Creative Business School is mogelijk vanaf 17 jaar. Ben je op het moment van inschrijving jonger dan 18 jaar, dan vragen we om toestemming van je ouder, voogd of wettelijk vertegenwoordiger.

Start periode
Maart en oktober

Aantal lessen
15 lessen

Cursusdagen & tijden
Woensdag van 18.30 – 21.30 uur
Vrijdag van 09.45 – 12.45 uur

Er is geen les op nationale feest- en vakantiedagen (wij houden de schoolvakanties van Regio Noord aan).

Locatie
Hilversum Media Park

Aantal deelnemers
We streven naar een groepsgrootte van ongeveer 18 deelnemers.

Studiebelasting
Lesuren: 3 per week
Zelfstudie: gemiddeld 6 uur per week.

Benodigdheden
– Laptop
– 
Een domeinnaam en webhosting (eventueel ook af te sluiten tijdens de eerste les)
– Een abonnement op Elementor Pro (hoe je dit doet wordt uitgelegd tijdens de lessen)
– Adobe Creative Cloud (bij voorkeur) of Canva

Cursus Website Design & Development

Startdata
31-03-2023 t/m 07-07-2023 (vrijdagochtend)
31-10-2023 t/m 06-02-2024 (dinsdagavond)

Klik op lesrooster voor de exacte lesdagen en tijdstippen.

Lesgeld
2 x €300 + aanbetaling €650.
Bij betaling ineens ontvang je €50 korting. Totale cursusgeld is dan €1200.
Inschrijfgeld €50.

* Het lesgeld kan jaarlijks met maximaal 3% worden geïndexeerd.

 

Betalingsvoorwaarden
De aanbetaling of totaalfactuur dient tien werkdagen voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. De termijnen worden maandelijks gefactureerd. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Subsidie: STAP-budget
Ben jij werkend of werkzoekend en wil je je positie op de arbeidsmarkt versterken? Met het STAP-budget kun je tot €1.000 subsidie krijgen voor één opleiding of cursus per jaar van een opleider met een NRTO-keurmerk. Omdat 55 Creative Business School dit keurmerk bezit, betekent dit dat je voor al onze opleidingen en cursussen een aanvraag kunt doen bij het UWV. 

Het aanvragen van het STAP-budget kan bij het UWV. Je schrijft je via ons online inschrijfformulier in voor een van onze opleidingen of cursussen en dient vervolgens een aanvraag in bij het UWV. Houd er rekening mee dat je maar één keer per aanvraagtermijn een aanvraag kan indienen.

Meer informatie over de STAP-regeling vind je bij onze veelgestelde vragen of lees de blog

Verlaag je studiekosten
Er zijn verschillende fiscale regelingen voor werknemers en werkgevers waarmee je de netto studiekosten flink kunt verlagen. Zo kun je studeren op kosten van je werkgever. Veel werkgevers stimuleren werknemers om een opleiding te volgen en zijn daarom bereid in sommige gevallen je studiekosten geheel of gedeeltelijk voor hun rekening te nemen. Jouw werkgever heeft direct voordeel van je nieuwe kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten volledig fiscaal aftrekbaar voor je werkgever.

Inbegrepen kosten
– Lessen
– Lesmateriaal

Vergroot je carrièrekansen
Online zichtbaarheid voor je business is in de huidige maatschappij van groot belang. Na het volgen van deze cursus ben je in staat een merk, bedrijf of persoonlijkheid een effectieve digitale plek te geven. Je beheerst verschillende online tools zodat je jouw creativiteit om kunt zetten in functionaliteit en een website neerzet die een verlengstuk is van jouw merk of onderneming. Met deze kennis op zak vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. 

Learn from the best
Reality school. Je krijgt les van docenten die zelf actief zijn als website developer voor bedrijven, merken of media. 

Kleinschalig & particulier
55 Creative Business School is een kleinschalig, particulier opleidingsinstituut. Het is ons doel een nieuwe generatie creatives op te leiden die meteen aan de slag kunnen in de creatieve industrieën. Samen met experts uit het vak hebben wij dan ook een innovatieve lesmethode ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en behoeften van de huidige markt. Praktijkgericht, aandacht voor persoonlijk leiderschap en onderwijs door toonaangevende professionals uit het vak zijn voor ons wezenlijke onderdelen in de voorbereiding op een succesvolle creatieve loopbaan.

Jaarlijks €1000 subsidie op onze opleidingen en cursussen
Met het STAP-budget van de overheid kun je €1.000 subsidie krijgen op lesaanbod van particuliere opleiders met een NRTO-keurmerk. Omdat 55 Creative Business School dit keurmerk bezit, betekent dit dat je voor al onze opleidingen en cursussen een aanvraag kunt doen bij het UWV. 

Meer informatie over de STAP-regeling vind je bij onze veelgestelde vragen of lees de blog

Kies voor kwaliteit
Onze onderwijsinstelling is aangesloten bij de Nederlandse raad voor toezicht en opleiding (NRTO). NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die u hier kunt vinden.

Wij zijn een CRKBO geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Onze onderwijsinstelling voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

Ready to become a WEBSITE EXPERT ?

Ready to become a WEBSITE EXPERT ?

Maar wil je bovenal zichtbaar worden met jouw bedrijf met behulp van een website? Dan is de cursus Website Design & Development bij 55 Creative Business School iets voor jou!

Learn
from the best

Learn
from the best

Reality school. Bij ons leer je het vak van vooraanstaande namen uit de creatieve industrie zoals Digital Branding expert Femmie Mulder. Zij ontwerpt en realiseert websites, webshops en leerplatformen voor uiteenlopende opdrachtgevers zoals merkstrategen, architecten en lifestyle brands.

Femmie Mulder Digital Branding Expert Code Create
Femmie
Mulder

Digital Branding expert

Marjolein
Bongers

LinkedIn expert

Courses

Courses

Cursus Fashion & Media Styling

Fashion & Media Styling

Is het jouw grote droom om Fashion & Media Stylist te worden? Droom je van een publicatie in de Elle, Grazia of internationale Vogue? En wil je graag de styling en productie verzorgen tijdens fotoshoots voor toonaangevende magazines, fashion brands, digitale media of e-commerce bedrijven? Schrijf je dan in voor de cursus Fashion & Media Styling. Tijdens deze cursus van 13 weken bouw je meteen je portfolio op en krijg je les van fashion stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie.

Meer info
Cursus Personal Styling

Cursus Personal Styling

Wil je graag mensen helpen met het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Ben je een modekenner? En gaat je fashion hart sneller kloppen van shoppen? Leer alle kneepjes van het stylingvak tijdens de cursus Personal Styling: van wardrobe planning tot personal shoppen en van communicatie tot toffe looks stylen.

Meer info
Cursus Social Media Creative Business School

Social Media Branding

Wil je weten hoe jij social media kunt inzetten voor je bedrijf, merk of personality, maar vind je het lastig om te bepalen hoe je dit kunt aanpakken? Ben je benieuwd hoe je via deze kanalen je naamsbekendheid kunt vergroten of hoe je je ideale klant aanspreekt en met welke content? In de cursus Social Media leer je hoe je je bedrijf vorm kunt geven op social media, hoe je de juiste doelgroep aantrekt en hoe een volger een klant wordt.

Meer info
Avondopleiding Mode en Media Styling

Avondopleiding Mode & Media Styling

Ontwikkel je talent voor mode met deze beroepsgerichte avondopleiding Mode & Media Styling. In 26 weken ga je één avond per week aan de slag met de verschillende onderdelen van fashion, media en personal styling. Je krijgt les van stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie. Ondertussen bouw je meteen een professioneel portfolio en start je met een goed netwerk.

Meer info
Cursus Grafische Vormgeving

Grafische Vormgeving

Wil jij in 15 klassikale lessen leren hoe je jouw ideeën digitaal kunt visualiseren? Lijkt het je leuk om te leren werken met de programma’s Photoshop, Illustrator en InDesign? Wil je leren vormgeven als een graphic designer? Heb je wellicht de ambitie om dit ook voor anderen te gaan doen? Wil je weten hoe je jouw eigen stijl ontwikkelt en dit vastlegt in een brandbook? Tijdens de cursus Grafische Vormgeving leer je werken met verschillende programma’s van Adobe Creative Cloud en ontwerp je merkelementen, bewerk je beelden en leg je dit vast in een visuele identiteit.

Meer info
Cursus Fashion & Media Styling

Fashion & Media Styling

Is het jouw grote droom om Fashion & Media Stylist te worden? Droom je van een publicatie in de Elle, Grazia of internationale Vogue? En wil je graag de styling en productie verzorgen tijdens fotoshoots voor toonaangevende magazines, fashion brands, digitale media of e-commerce bedrijven? Schrijf je dan in voor de cursus Fashion & Media Styling. Tijdens deze cursus van 13 weken bouw je meteen je portfolio op en krijg je les van fashion stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie.

Meer info
Cursus Personal Styling

Cursus Personal Styling

Wil je graag mensen helpen met het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Ben je een modekenner? En gaat je fashion hart sneller kloppen van shoppen? Leer alle kneepjes van het stylingvak tijdens de cursus Personal Styling: van wardrobe planning tot personal shoppen en van communicatie tot toffe looks stylen.

Meer info
Cursus Social Media Creative Business School

Social Media Branding

Wil je weten hoe jij social media kunt inzetten voor je bedrijf, merk of personality, maar vind je het lastig om te bepalen hoe je dit kunt aanpakken? Ben je benieuwd hoe je via deze kanalen je naamsbekendheid kunt vergroten of hoe je je ideale klant aanspreekt en met welke content? In de cursus Social Media leer je hoe je je bedrijf vorm kunt geven op social media, hoe je de juiste doelgroep aantrekt en hoe een volger een klant wordt.

Meer info
Avondopleiding Mode en Media Styling

Avondopleiding Mode & Media Styling

Ontwikkel je talent voor mode met deze beroepsgerichte avondopleiding Mode & Media Styling. In 26 weken ga je één avond per week aan de slag met de verschillende onderdelen van fashion, media en personal styling. Je krijgt les van stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie. Ondertussen bouw je meteen een professioneel portfolio en start je met een goed netwerk.

Meer info
Cursus Grafische Vormgeving

Grafische Vormgeving

Wil jij in 15 klassikale lessen leren hoe je jouw ideeën digitaal kunt visualiseren? Lijkt het je leuk om te leren werken met de programma’s Photoshop, Illustrator en InDesign? Wil je leren vormgeven als een graphic designer? Heb je wellicht de ambitie om dit ook voor anderen te gaan doen? Wil je weten hoe je jouw eigen stijl ontwikkelt en dit vastlegt in een brandbook? Tijdens de cursus Grafische Vormgeving leer je werken met verschillende programma’s van Adobe Creative Cloud en ontwerp je merkelementen, bewerk je beelden en leg je dit vast in een visuele identiteit.

Meer info

Heb je nog vragen over een opleiding, cursus of de inschrijfprocedure? We helpen je graag persoonlijk verder.
Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via het contactformulier of meld je aan voor de open dag.

Newsletter

Newsletter

Meld je aan en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Backstage
Backstage
cursus-fashion-media-styling-portfolio
Allround styling opleiding amsterdam
cursus-fashion-media-styling-Editorial
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

Neem contact op

Wil je graag teruggebeld worden? Vul het onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

Neem contact op

Wil je informatie of heb je een specifieke vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.