Skip to content
element-55_creative_business_school-nieuw

Cursus
social media branding

Cursus
social media branding

8 lessen
Start in: april, mei en november

Wil je weten hoe jij social media kunt inzetten voor je bedrijf, merk of personality, maar vind je het lastig om te bepalen hoe je dit kunt aanpakken? Ben je benieuwd hoe je via deze kanalen je naamsbekendheid kunt vergroten of hoe je je ideale klant aanspreekt en met welke content? In de basis cursus Social Media Branding leer je hoe je je bedrijf vorm kunt geven op social media, hoe je de juiste doelgroep aantrekt en hoe een volger een klant wordt.

Social media zoals Instagram, Facebook, YouTube, Pinterest en LinkedIn zijn onmisbaar voor je marketing, communicatie en PR. Veel brands, bedrijven en personalities kunnen niet meer zonder professionele social media accounts. We duiken in de wereld van content, creatie en social media en gaan leren hoe je consistente en professionele social media accounts ontwikkelt.

Ook bij deze cursus komen andere experts langs om hun kennis met jou te delen tijdens inspirerende masterclasses zoals bijvoorbeeld Marjolein Bongers – LinkedIn expert en auteur van LinkedIn power.

Na het volgen van deze cursus heb je je eigen social brandbook en praktische tools in handen om het hele jaar door effectieve content te maken voor je bedrijf of dienst. Je weet precies hoe je jouw ideale klant aanspreekt, vasthoudt en fan maakt van jouw business waardoor het vergroten van jouw naamsbekendheid vanzelf zal volgen.

Resultaat
– Je weet hoe je social media inzet als onderdeel van je marketingmix en communicatiestrategie.
– Je benadert verschillende doelgroepen met verschillende content en maakt van je volgers fans.
– Je kunt een content kalender ontwikkelen en weet wat te doen met positieve én negatieve reacties.
– Je hebt handvatten om, zowel organisch als betaald, sterke campagnes op Facebook en Instagram in te zetten.
– Je weet hoe je content precies op het juiste moment bij je publiek laat landen.
– Je bent in staat effectieve LinkedIn campagnes te ontwikkelen voor branding en/of het generen van leads.

Behind
the scenes

Behind
the scenes

Inhoud cursus
Vind je het lastig om op te vallen in de wereld van social media? Vraag je je af hoe je jouw ideale klant aanspreekt? Ben je benieuwd welke kanalen bij je bedrijf of dienst passen en hoe je op verschillende manieren jouw product of dienst kan presenteren? Dan is de cursus Social Media Branding de beste investering!

Learn by doing! In acht lessen leer je hoe je jouw bedrijf kunt positioneren op social media en leren we je alle do’s en don’ts van het creëren van actieve en professionele social media profielen. Zo organiseren we tijdens de cursus challenges om jezelf online te presenteren, werken we aan je personal brand en brainstormen we gezamenlijk over je ideale klant en hoe je deze aanspreekt. Onder begeleiding van een ervaren vakdocent werk je naar een eindopdracht toe zoals het lanceren van een bedrijf, product of dienst.

Na het volgen van deze cursus heb je een ijzersterke basis om aan de slag te gaan met social media voor je business en is de branding van je bestaande social profielen on point. Je kunt nu zelf aan de slag met het vergroten van je online zichtbaarheid. Je weet ook als geen ander hoe je jouw ideale klant kan bereiken en op verschillende manieren kan aanspreken met dezelfde brand message.

Praktijkervaring 
Tijdens de cursus doe je een hoop praktijkervaring op door het geleerde meteen toe te passen. Cursisten leren zichzelf en hun bedrijf te presenteren op social media. Daarnaast krijgen ze in de les verschillende opdrachten en leren ze stap voor stap hoe je van A tot Z naar een lancering van een bedrijf, dienst of product toewerkt. Doordat je les krijgt van professionals en praktijkervaring opdoet tijdens de cursus, leer je snel hoe je jouw bedrijf ijzersterk kan neerzetten en laten opvallen. 

Persoonlijke begeleiding en coaching
Heb je eenmaal thuis nog vragen over de stof, of wil je graag nog persoonlijke feedback op je opdracht? Gedurende de cursus is de docent ook buiten de les bereikbaar voor vragen en persoonlijke begeleiding.

Introductie
– Wat is de kracht van social media?
– Hoe ontdek je wie je ideale klant is?
– Welke kanalen passen het beste bij mijn bedrijf of merk?

Online zichtbaarheid
– Hoe val je op met je bedrijf of merk?
– Hoe zorg je ervoor dat je de ideal klant aanspreekt?
– Hoe creëer je een online community?

Social media strategie
– Hoe ontwikkel je een strategisch plan voor je social media?
– Hoe bespaar je tijd op het gebied van social media?
– Hoe zorg je voor meer engagement met je volgers?

Social branding
– Hoe creëer je een personal brand?
– Hoe creëer je een consistente huisstijl?
– Hoe zorg je voor consistente en professionele feed?

Content creatie
Hoe creëer je content die bij mijn personal brand past?
Hoe schrijf je een sterke caption die aansluit bij de foto?
Hoe bewerk en plan je content automatisch in? 
Welk content post je op welk kanaal? 

Social advertising
Hoe creëer je een visueel aantrekkelijke campagne?
Hoe bepaal je jouw doelgroep voor de campagne?
Hoe zorg je ervoor dat een betaalde social campagne een succes wordt? 

Masterclasses
– ‘LinkedIn power’ door LinkedIn expert Marjolein Bongers

De genoemde masterclasses zijn onder voorbehoud i.v.m. beschikbaarheid (gast)docenten. Deze worden dan vervangen door een andere vooraanstaande naam uit het vak.

Voor zowel freelancers als bedrijven die meer business en naamsbekendheid uit social media willen halen. Voor professionals die van zichzelf een online brand van willen maken en willen opvallen. Of voor iedereen die het leuk vindt om zijn of haar kennis op het gebied van social media te vergroten. 

Aan deze cursus worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een officieel instellingscertificaat van deelname. Voor het behalen van je certificaat dien je minimaal 80% van de lessen te hebben gevolgd en de opdrachten naar behoren te hebben uitgevoerd.

Deelnemen aan de opleidingen en cursussen van de 55 Creative Business School is mogelijk vanaf 17 jaar. Ben je op het moment van inschrijving jonger dan 18 jaar, dan vragen we om toestemming van je ouder, voogd of wettelijk vertegenwoordiger. 

Cursus Social Media

Startdata
08-05-2023 t/m 03-07-2023 (maandagmiddag)
28-11-2023 t/m 06-02-2024 (dinsdagavond)
10-04-2024 t/m 12-06-2024 (woensdagavond)

Klik op lesrooster voor de exacte lesdagen en tijdstippen.

Start periode
Start in: april, mei en november

Aantal lessen
8 lessen

Cursusdagen & tijden
Maandag van 14:00 – 17:00 uur

Er is geen les op nationale feest- en vakantiedagen (wij houden de schoolvakanties van Noord-Holland aan)

Locatie
Hilversum Media Park

Aantal deelnemers
We streven naar een groepsgrootte van ongeveer 20 deelnemers.

Studiebelasting
Lesuren: 3 per week
Zelfstudie: gemiddeld 6 uur per week

Benodigdheden
– Laptop

Lesgeld
2 x €200 + aanbetaling €865.
Bij betaling ineens ontvang je €75 korting. Totale cursusgeld is dan €1190.
Inschrijfgeld €50.

* Het lesgeld kan jaarlijks met maximaal 3% worden geïndexeerd.

Betalingsvoorwaarden
De aanbetaling of totaalfactuur dient tien werkdagen voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. De termijnen worden maandelijks gefactureerd. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Subsidie: STAP-budget
Ben jij werkend of werkzoekend en wil je je positie op de arbeidsmarkt versterken? Met het STAP-budget kun je tot €1.000 subsidie krijgen voor één opleiding of cursus per jaar van een opleider met een NRTO-keurmerk. Omdat 55 Creative Business School dit keurmerk bezit, betekent dit dat je voor al onze opleidingen en cursussen een aanvraag kunt doen bij het UWV. 

Het aanvragen van het STAP-budget kan bij het UWV. Je schrijft je via ons online inschrijfformulier in voor een van onze opleidingen of cursussen en dient vervolgens een aanvraag in bij het UWV. Houd er rekening mee dat je maar één keer per aanvraagtermijn een aanvraag kan indienen.

Meer informatie over de STAP-regeling vind je bij onze veelgestelde vragen of lees de blog

Verlaag je studiekosten
Er zijn verschillende fiscale regelingen voor werknemers en werkgevers waarmee je de netto studiekosten flink kunt verlagen. Zo kun je studeren op kosten van je werkgever. Veel werkgevers stimuleren werknemers om een opleiding te volgen en zijn daarom bereid in sommige gevallen je studiekosten geheel of gedeeltelijk voor hun rekening te nemen. Jouw werkgever heeft direct voordeel van je nieuwe kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten volledig fiscaal aftrekbaar voor je werkgever.

Inbegrepen kosten
– Lessen
– Lesmateriaal

Bijkomende kosten
– Reiskosten
– Benodigdheden opdrachten 

Vergroot je kansen op sociale media
Na het volgen van deze cursus heb je praktische tools in handen om het hele jaar door effectieve content te maken voor je bedrijf of dienst. Je weet precies hoe je jouw ideale klant aanspreekt, vasthoudt en fan maakt van jouw business.

Learn from the best
Reality school. Je krijgt les van docenten die zelf actief zijn in de wereld van Fashion & Media. 

Kleinschalig & particulier
55 Creative Business School is een kleinschalig, particulier opleidingsinstituut. Het is ons doel een nieuwe generatie allround fashion en branding specialisten op te leiden die meteen aan de slag kunnen in de fashion, media en andere creatieve industrieën. Samen met experts uit het vak hebben wij een innovatieve lesmethode ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en behoeften van de huidige markt. Praktijkgericht, aandacht voor persoonlijk leiderschap en onderwijs door toonaangevende professionals uit het vak zijn voor ons wezenlijke onderdelen in de voorbereiding op een succesvolle loopbaan in de fashion en media.

Kies voor kwaliteit
55 Creative Business School is een CRKBO geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Onze onderwijsinstelling voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

55 Creative Business School is aangesloten bij de Nederlandse raad voor toezicht en opleiding (NRTO). NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die u hier kunt vinden.

 

 

 

Jaarlijks €1000 subsidie op onze opleidingen en cursussen
Op 1 maart 2022 gaat de nieuwe STAP-regeling van de overheid in waarmee je tot €1.000 subsidie kunt krijgen op lesaanbod van particuliere opleiders met een NRTO-keurmerk. Omdat 55 Creative Business School dit keurmerk bezit, betekent dit dat je voor al onze opleidingen en cursussen een aanvraag kunt doen bij het UWV. 

Meer informatie over de STAP-regeling vind je bij onze veelgestelde vragen of lees de blog

 

Ready to become a SOCIAL BRANDING EXPERT?

Ready to become a SOCIAL BRANDING EXPERT?

Maar bovenal succesvol worden met jouw bedrijf op social media? Dan is de cursus Social Branding iets voor jou!

Learn
from the best

Learn
from the best

Reality school. Bij ons leer je het vak van vooraanstaande namen uit de creatieve industrie zoals Social Media expert, Kirsten Jassies. Ze is auteur van het boek Instaproof en Marjolein Bongers – LinkedIn expert en auteur LinkedIn power.

Kirsten
Jassies

Social Media expert

Marjolein
Bongers

LinkedIn expert

Courses

Courses

Cursus Fashion & Media Styling

Fashion & Media Styling

Is het jouw grote droom om Fashion & Media Stylist te worden? Droom je van een publicatie in de Elle, Grazia of internationale Vogue? En wil je graag de styling en productie verzorgen tijdens fotoshoots voor toonaangevende magazines, fashion brands, digitale media of e-commerce bedrijven? Schrijf je dan in voor de cursus Fashion & Media Styling. Tijdens deze cursus van 13 weken bouw je meteen je portfolio op en krijg je les van fashion stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie.

Meer info
Cursus Personal Styling

Cursus Personal Styling

Wil je graag mensen helpen met het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Ben je een modekenner? En gaat je fashion hart sneller kloppen van shoppen? Leer alle kneepjes van het stylingvak tijdens de cursus Personal Styling: van wardrobe planning tot personal shoppen en van communicatie tot toffe looks stylen.

Meer info
Avondopleiding Mode en Media Styling

Avondopleiding Mode & Media Styling

Ontwikkel je talent voor mode met deze beroepsgerichte avondopleiding Mode & Media Styling. In 26 weken ga je één avond per week aan de slag met de verschillende onderdelen van fashion, media en personal styling. Je krijgt les van stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie. Ondertussen bouw je meteen een professioneel portfolio en start je met een goed netwerk.

Meer info
Cursus Grafische Vormgeving

Grafische Vormgeving

Wil jij in 15 klassikale lessen leren hoe je jouw ideeën digitaal kunt visualiseren? Lijkt het je leuk om te leren werken met de programma’s Photoshop, Illustrator en InDesign? Wil je leren vormgeven als een graphic designer? Heb je wellicht de ambitie om dit ook voor anderen te gaan doen? Wil je weten hoe je jouw eigen stijl ontwikkelt en dit vastlegt in een brandbook? Tijdens de cursus Grafische Vormgeving leer je werken met verschillende programma’s van Adobe Creative Cloud en ontwerp je merkelementen, bewerk je beelden en leg je dit vast in een visuele identiteit.

Meer info
Cursus Website design en development

Website Design & Development

Leer in 15 klassikale lessen een website ontwerpen, bouwen en beheren. Wil jij een eigen website voor jouw personal brand of bedrijf maken? Wil je online zichtbaar zijn op een bij jouw onderneming passende unieke manier? Wil je creativiteit combineren met de technische skills die horen bij een website bouwen zonder dat je helemaal in HTML-code hoeft te duiken? Tijdens de cursus Website Design & Development leer je hoe je een website kunt creëren, inhoud geven en vormgeven.

Meer info
Cursus Fashion & Media Styling

Fashion & Media Styling

Is het jouw grote droom om Fashion & Media Stylist te worden? Droom je van een publicatie in de Elle, Grazia of internationale Vogue? En wil je graag de styling en productie verzorgen tijdens fotoshoots voor toonaangevende magazines, fashion brands, digitale media of e-commerce bedrijven? Schrijf je dan in voor de cursus Fashion & Media Styling. Tijdens deze cursus van 13 weken bouw je meteen je portfolio op en krijg je les van fashion stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie.

Meer info
Cursus Personal Styling

Cursus Personal Styling

Wil je graag mensen helpen met het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Ben je een modekenner? En gaat je fashion hart sneller kloppen van shoppen? Leer alle kneepjes van het stylingvak tijdens de cursus Personal Styling: van wardrobe planning tot personal shoppen en van communicatie tot toffe looks stylen.

Meer info
Avondopleiding Mode en Media Styling

Avondopleiding Mode & Media Styling

Ontwikkel je talent voor mode met deze beroepsgerichte avondopleiding Mode & Media Styling. In 26 weken ga je één avond per week aan de slag met de verschillende onderdelen van fashion, media en personal styling. Je krijgt les van stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie. Ondertussen bouw je meteen een professioneel portfolio en start je met een goed netwerk.

Meer info
Cursus Grafische Vormgeving

Grafische Vormgeving

Wil jij in 15 klassikale lessen leren hoe je jouw ideeën digitaal kunt visualiseren? Lijkt het je leuk om te leren werken met de programma’s Photoshop, Illustrator en InDesign? Wil je leren vormgeven als een graphic designer? Heb je wellicht de ambitie om dit ook voor anderen te gaan doen? Wil je weten hoe je jouw eigen stijl ontwikkelt en dit vastlegt in een brandbook? Tijdens de cursus Grafische Vormgeving leer je werken met verschillende programma’s van Adobe Creative Cloud en ontwerp je merkelementen, bewerk je beelden en leg je dit vast in een visuele identiteit.

Meer info
Cursus Website design en development

Website Design & Development

Leer in 15 klassikale lessen een website ontwerpen, bouwen en beheren. Wil jij een eigen website voor jouw personal brand of bedrijf maken? Wil je online zichtbaar zijn op een bij jouw onderneming passende unieke manier? Wil je creativiteit combineren met de technische skills die horen bij een website bouwen zonder dat je helemaal in HTML-code hoeft te duiken? Tijdens de cursus Website Design & Development leer je hoe je een website kunt creëren, inhoud geven en vormgeven.

Meer info

Heb je nog vragen over een opleiding, cursus of de inschrijfprocedure? We helpen je graag persoonlijk verder.
Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via whats app of meld je aan voor de open dag.

Newsletter

Newsletter

Meld je aan en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

Neem contact op

Wil je graag teruggebeld worden? Vul het onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

Neem contact op

Wil je informatie of heb je een specifieke vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.