Skip to content
element-55_creative_business_school-shortcourse

Cursus
Personal styling

Cursus
Personal styling

13 lessen
start: maart en oktober

Wil je graag mensen helpen met het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Ben je een modekenner? En gaat je fashion hart sneller kloppen van shoppen? Leer alle kneepjes van het stylingvak tijdens de cursus Personal Styling: van wardrobe planning tot personal shoppen en van communicatie tot toffe looks stylen.

BECOME A
PERSONAL STYLIST

Become a
Personal stylist

CURSUS PERSONAL STYLIST – PERSONAL SHOPPEN – IMAGO STYLING

Vind je het leuk om iemand er fantastisch uit te laten zien? Houd je er van met mensen te werken? Volg je de laatste modetrends op de voet? Dan is een carrière in personal styling iets voor jou. Help mensen met het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl.

In 13 inspirerende lessen stomen de ervaren professionals uit ons netwerk je klaar tot de Personal Stylist met een goed gevoel voor stijl en die past in het modebeeld van nu. Van de ervaren stylisten leer je de technische aspecten van het stylingvak. Je leert werken met verschillende figuren en lichaamsvormen zodat je je stylingadvies goed kan onderbouwen aan je klant. Ook ga je aan de slag met praktijkgerichte opdrachten en stylingvaardigheden zoals personal shoppen en wardrobe planningen. Je leert creatieve sets samenstellen door de kunst van mixen en matchen. Daarbij ga je in de praktijk ervaren wat het werk van een personal stylist inhoudt door een oefenmiddag met bij multi-brand store Van Dijk in Waalwijk.

Na het volgen van deze opleiding beschik je over een grondige basiskennis van het personal stylingvak. Je kunt je stylingadvies goed onderbouwen aan je klant en weet vol zelfvertrouwen je klanten te adviseren en inspireren.

Tijdens de cursus Personal Styling krijg je les van de top uit modeland. Denk hierbij aan grote namen als Yvon Kassies (personal stylist), Edith Dohmen (stylist en auteur Fashion is Fun) en Yce Sidibeh (stylist en auteur ‘Zit mijn jasje goed’). Ook masterclasses Manon Meijers, Patty Zomer en Make-up vind je terug in het lesprogramma van deze cursus. Zij leren je hoe de business werkt en delen hun ervaringen. Met deze kennis op zak run jij straks je eigen business als succesvol personal stylist.

Programma

Technische Styling
– Figuuranalyse
– Kleur

Stylingvaardigheden
– Styling vrouwen
– Styling mannen
– Sets samenstellen/ mixen & matchen
– Wardrobeplanning
– Personal Shoppen (inclusief oefendag bij Van Dijk in Waalwijk)

Communicatie
– Omgangsvormen klanten
– Intakegesprek
– Spiegelbeeldsessie

Persoonlijke begeleiding
Gedurende de cursus kun je gebruik maken van persoonlijke begeleiding en coaching. Je kunt opdrachten 7 dagen per week insturen voor feedback.

Masterclasses
– Masterclass Stylist Manon Meijers
– Masterclass TV & Celebrity Stylist Patty Zomer
– Masterclass Make-up

De genoemde masterclasses zijn onder voorbehoud i.v.m. beschikbaarheid (gast)docenten. Deze worden dan vervangen door een andere vooraanstaande naam uit het vak.

Praktijkervaring
Tijdens de cursus doe je veel praktijkervaring op. Zo is er de praktijkopdracht personal shoppen en worden cursisten -ook na de cursus- regelmatig gevraagd te helpen tijdens Personal Shop Events of andere stylingklussen. Doordat je les krijgt van professionals en de nodige praktijkervaring reeds opdoet tijdens de cursus, leer je snel hoe de business werkt. Met het 55 Creative Business School certificaat op zak ben je een erkend Personal Stylist en ontvang je het officiële instituutscertificaat.

Persoonlijke begeleiding & coaching 
Heb je eenmaal thuis nog vragen over de stof? Of wil je graag nog persoonlijke feedback op je opdracht? Gedurende de cursus is de docent ook buiten de les bereikbaar voor vragen en persoonlijke begeleiding.

WORD PROFESSIONEEL PERSONAL STYLIST

Voor iedereen die van het stylingvak zijn beroep wil maken. Voor professionals die het gevoel hebben dat ze technische kennis en/of stylingvaardigheden missen om een advies goed te kunnen onderbouwen aan hun klanten. Of voor iedereen die het leuk vindt om aan zijn of haar stylingkwaliteiten te werken.

Aan deze cursus worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. De cursus wordt afgesloten met een eindopdracht en een portfoliopresentatie. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een officieel instellingscertificaat van deelname. Voor het behalen van je certificaat dien je minimaal 80% van de lessen te hebben gevolgd en de opdrachten naar behoren te hebben uitgevoerd.

Deelnemen aan onze opleidingen en cursussen is mogelijk vanaf 17 jaar. Ben je op het moment van inschrijving jonger dan 18 jaar, dan vragen we om toestemming van je ouder, voogd of wettelijk vertegenwoordiger.

 

Cursus Personal Styling

Startdata
02-10-2024 t/m 29-01-2025 (woensdagavond)
26-03-2025 t/m 02-07-2025 (woensdagavond)

Klik op lesrooster voor de exacte lesdagen en tijdstippen.

Start periode
Maart en oktober

Aantal lessen
13 lessen

Cursusdagen & tijden
Woensdag van 18:30 – 21:30 uur

Met uitzondering van feest- en vakantiedagen (wij houden de schoolvakanties van Noord-Holland aan).

Locatie
Hilversum Media Park

Aantal deelnemers
Max. 20 deelnemers.

Studiebelasting 
Lesuren: 3 per week
Zelfstudie: gemiddeld 5 uur per week

Benodigdheden
Laptop of computer

Lesgeld
3x €350 + aanbetaling €1175.
Bij betaling ineens ontvang je €75 korting. Totale cursusgeld is dan €2150.
Inschrijfgeld € 50.

* Het lesgeld kan jaarlijks met maximaal 3% worden geïndexeerd.

Betalingsvoorwaarden
De aanbetaling of totaalfactuur dient tien werkdagen voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. De termijnen worden maandelijks gefactureerd. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Verlaag je studiekosten
Er zijn verschillende fiscale regelingen voor werknemers en werkgevers waarmee je de netto studiekosten flink kunt verlagen. Zo kun je studeren op kosten van je werkgever. Veel werkgevers stimuleren werknemers om een opleiding te volgen en zijn daarom bereid in sommige gevallen je studiekosten geheel of gedeeltelijk voor hun rekening te nemen. Jouw werkgever heeft direct voordeel van je nieuwe kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten volledig fiscaal aftrekbaar voor je werkgever.

Inbegrepen kosten
– Lessen
– Lesmateriaal
– Starterskit

Bijkomende kosten
– Reiskosten
– Benodigdheden opdrachten en printwerk

Vergroot je carrièrekansen
Naast creatieve Personal Stylisten is er grote vraag naar enthousiaste verkoopstylisten binnen de retail. Met de cursus Personal Styling verbeter je je sales- en stylingcapaciteiten. Door je uitgebreide kennis van het stylingvak en je persoonlijke aandacht voor klanten en producten ben je in staat meer omzet te behalen. De cursus is praktisch opgezet waardoor alle kennis en vaardigheden direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Naast inhoudelijke kennis biedt 55 Creative Business School een netwerk voor het leven. Dit vergroot je carrièrekansen. Je leert door de lessen van vooraanstaande namen niet alleen professionals kennen, maar professionals ontdekken ook jouw talent. Het is niet voor niets dat circa 90% van de cursisten werkzaam is in de modebranche bij bedrijven als Loavies, Bijenkorf, Zalando, Pauw, Oger, Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, The Voice of Holland, Goede Tijden Slechte Tijden, diverse televisieproductiebedrijven of als assistent van bekende stylisten en influencers.

Learn from the best
Reality school. Je krijgt les van docenten die zelf actief zijn in de wereld van Fashion & Media. Diverse vooraanstaande en bekende namen uit die wereld zoals onder anderen Kelly Huijsman (stylist van Chantal Janzen), Yce Sidibeh (expert mannen styling), Liselotte Admiraal (personal stylist) delen tijdens onze populaire masterclasses hun ervaringen uit de praktijk.

Kleinschalig & particulier
55 Creative Business School is een kleinschalig, particulier opleidingsinstituut. Het is ons doel een nieuwe generatie allround fashion en branding specialisten op te leiden die meteen aan de slag kunnen in de fashion, media en andere creatieve industrieën. Samen met experts uit het vak hebben wij een innovatieve lesmethode ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en behoeften van de huidige markt. Praktijkgericht, aandacht voor persoonlijk leiderschap en onderwijs door toonaangevende professionals uit het vak zijn voor ons wezenlijke onderdelen in de voorbereiding op een succesvolle loopbaan in de fashion en media.

Kies voor kwaliteit
Onze onderwijsinstelling is een CRKBO geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Wij voldoen aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

55 Creative Business School is aangesloten bij de Nederlandse raad voor toezicht en opleiding (NRTO). NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die u hier kunt vinden.

BACKSTAGE VIDEO

Style school TV


Backstage Praktijkdag Cursus Personal Styling

What our students say

We love feedback! En vragen er dan ook altijd om. Lees je mee?

Laurence
Lees verder
Zeer praktijkgerichte opleiding
Nathalie
Lees verder
Deze cursus raad ik iedereen aan die meer wil leren over fashion en media
Debbie
Lees verder
Goed aangeschreven instituut, duidelijk lesmateriaal, fijne gastlessen van docenten uit de praktijk die waardevol, inspirerend en erg leerzaam waren
Nienke
Lees verder
Concreet en praktisch word je snel en goed opgeleid over alle facetten van personal styling
Marianne
Lees verder
Elke zaterdag keek ik uit naar de cursus en liep elke keer geïnspireerd en enthousiast de deur weer uit! Erg leerzaam, goede sfeer en veel uitgehaald om verder te kunnen.
Vorige
Volgende

Gebaseerd op 485 reviews

Ready to become a personal stylist?

Ready to become a personal stylist?

Dan is de cursus personal styling bij 55 Creative Business School iets voor jou!

Learn
from the best

Learn
from the best

Reality School: bij ons leer je het vak van vooraanstaande namen uit de fashion industrie zoals Manon Meijers (Stylist),  Lonneke Nooteboom (stylist & online ondernemer), Liselotte Admiraal (personal stylist), Amanda Rijff (make-up artist), Yce Sidibeh (expert mannen styling), Sandra Niezink (kleur stylist en coach) en Patty Zomer (tv & celebrity stylist).

Courses

Courses

Cursus Fashion & Media Styling

Fashion & Media Styling

Is het jouw grote droom om Fashion & Media Stylist te worden? Droom je van een publicatie in de Elle, Grazia of internationale Vogue? En wil je graag de styling en productie verzorgen tijdens fotoshoots voor toonaangevende magazines, fashion brands, digitale media of e-commerce bedrijven? Schrijf je dan in voor de cursus Fashion & Media Styling. Tijdens deze cursus van 13 weken bouw je meteen je portfolio op en krijg je les van fashion stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie.

Meer info

Social Media Branding

Wil je weten hoe jij social media kunt inzetten voor je bedrijf, merk of personality, maar vind je het lastig om te bepalen hoe je dit kunt aanpakken? Ben je benieuwd hoe je via deze kanalen je naamsbekendheid kunt vergroten of hoe je je ideale klant aanspreekt en met welke content? In de cursus Social Media leer je hoe je je bedrijf vorm kunt geven op social media, hoe je de juiste doelgroep aantrekt en hoe een volger een klant wordt.

Meer info
Avondopleiding Mode en Media Styling

Avondopleiding Mode & Media Styling

Ontwikkel je talent voor mode met deze beroepsgerichte avondopleiding Mode & Media Styling. In 26 weken ga je één avond per week aan de slag met de verschillende onderdelen van fashion, media en personal styling. Je krijgt les van stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie. Ondertussen bouw je meteen een professioneel portfolio en start je met een goed netwerk.

Meer info

Grafische Vormgeving

Wil jij in 15 klassikale lessen leren hoe je jouw ideeën digitaal kunt visualiseren? Lijkt het je leuk om te leren werken met de programma’s Photoshop, Illustrator en InDesign? Wil je leren vormgeven als een graphic designer? Heb je wellicht de ambitie om dit ook voor anderen te gaan doen? Wil je weten hoe je jouw eigen stijl ontwikkelt en dit vastlegt in een brandbook? Tijdens de cursus Grafische Vormgeving leer je werken met verschillende programma’s van Adobe Creative Cloud en ontwerp je merkelementen, bewerk je beelden en leg je dit vast in een visuele identiteit.

Meer info

Art & Fashion Illustration

Wil je leren hoe je je creatief op papier kunt uiten? En hoe je als illustrator aan de slag kunt? In 15 klassikale lessen leer je beroepsmatig illustraties maken die publicaties van meer waarde voorzien, een persoonlijk handschrift en beeldtaal ontwikkelen en samenwerken met uitgevers en beeldagenten. Je gaat experimenteren met verschillende technieken en materialen en leert door middel van creatieve oefeningen te visualiseren wat je wilt communiceren.

Meer info
Cursus Fashion & Media Styling

Fashion & Media Styling

Is het jouw grote droom om Fashion & Media Stylist te worden? Droom je van een publicatie in de Elle, Grazia of internationale Vogue? En wil je graag de styling en productie verzorgen tijdens fotoshoots voor toonaangevende magazines, fashion brands, digitale media of e-commerce bedrijven? Schrijf je dan in voor de cursus Fashion & Media Styling. Tijdens deze cursus van 13 weken bouw je meteen je portfolio op en krijg je les van fashion stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie.

Meer info

Social Media Branding

Wil je weten hoe jij social media kunt inzetten voor je bedrijf, merk of personality, maar vind je het lastig om te bepalen hoe je dit kunt aanpakken? Ben je benieuwd hoe je via deze kanalen je naamsbekendheid kunt vergroten of hoe je je ideale klant aanspreekt en met welke content? In de cursus Social Media leer je hoe je je bedrijf vorm kunt geven op social media, hoe je de juiste doelgroep aantrekt en hoe een volger een klant wordt.

Meer info
Avondopleiding Mode en Media Styling

Avondopleiding Mode & Media Styling

Ontwikkel je talent voor mode met deze beroepsgerichte avondopleiding Mode & Media Styling. In 26 weken ga je één avond per week aan de slag met de verschillende onderdelen van fashion, media en personal styling. Je krijgt les van stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie. Ondertussen bouw je meteen een professioneel portfolio en start je met een goed netwerk.

Meer info

Grafische Vormgeving

Wil jij in 15 klassikale lessen leren hoe je jouw ideeën digitaal kunt visualiseren? Lijkt het je leuk om te leren werken met de programma’s Photoshop, Illustrator en InDesign? Wil je leren vormgeven als een graphic designer? Heb je wellicht de ambitie om dit ook voor anderen te gaan doen? Wil je weten hoe je jouw eigen stijl ontwikkelt en dit vastlegt in een brandbook? Tijdens de cursus Grafische Vormgeving leer je werken met verschillende programma’s van Adobe Creative Cloud en ontwerp je merkelementen, bewerk je beelden en leg je dit vast in een visuele identiteit.

Meer info

Art & Fashion Illustration

Wil je leren hoe je je creatief op papier kunt uiten? En hoe je als illustrator aan de slag kunt? In 15 klassikale lessen leer je beroepsmatig illustraties maken die publicaties van meer waarde voorzien, een persoonlijk handschrift en beeldtaal ontwikkelen en samenwerken met uitgevers en beeldagenten. Je gaat experimenteren met verschillende technieken en materialen en leert door middel van creatieve oefeningen te visualiseren wat je wilt communiceren.

Meer info
Contact
& advies
Contact & advies

Heb je nog vragen over een opleiding, cursus of de inschrijfprocedure? We helpen je graag persoonlijk verder.
Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via whats app of meld je aan voor de open dag.

Newsletter

Newsletter

Meld je aan en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Backstage
Backstage
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Wil je graag teruggebeld worden? Vul het onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Wil je informatie of heb je een specifieke vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
drop your review