Skip to content
element-55_creative_business_school-shortcourse

Cursus
ART & FASHION IllustratiON

Cursus
ART & FASHION ILLUSTRATION

15 lessen
Start november en maart

Wil je leren hoe je je creatief op papier kunt uiten? En hoe je als illustrator aan de slag kunt? In 15 klassikale lessen leer je van bekende namen uit het vak beroepsmatig illustraties maken, een persoonlijk handschrift en beeldtaal ontwikkelen en samenwerken met uitgevers en beeldagenten. Je gaat experimenteren met verschillende technieken en materialen en leert door middel van creatieve oefeningen te visualiseren wat je wilt communiceren.

leer ART & FASHION illustreren

Je leert met beelden aandacht te krijgen en vast te houden. Je ontwikkelt beeldende vaardigheden en ontwerpt prikkelende en soms ontroerende en modische illustraties. Naast lessen over verschillende illustratietechnieken, dessin ontwerp en pr, is er aandacht voor het creative thinking proces en mind set. Wat zou je maken als niemand naar jouw werk kijkt? En wat doe je als je vast komt te zitten? Je leert hoe je het beste je doelgroep kunt bereiken, een uitgever benadert en samenwerkt met beeldagenten.

leARN FROM THE BEST

Verschillende bekende artists die werken voor toonaangevende bedrijven geven een masterclass of workshop vanuit hun eigen expertise en handschrift. Op deze manier ontwikkel je verschillende technieken, werkwijzen en manieren van kijken. Je krijgt tips en tricks van deze gerenommeerde illustratoren en print designers en je leert hoe je jouw handschrift het beste uit de verf kunt laten komen. 

  • Masterclass Astrid Vos – Fashion Illustration
  • Masterclass Kat Klerks – Collage technieken
  • Masterclass Rainbowblack Academy – Mindset
  • Masterclass Anne Stooker – Text & Illustration
  • Masterclass Melanie van Wijk, Maison PR – PR

Ter afsluiting van deze cursus organiseer en cureer je met medecursisten een expositie waarbij pr ingezet wordt om jezelf nog zichtbaarder te maken. 

Behind
the scenes

Behind
the scenes

Na het volgen van deze cursus ben je dichter bij je eigen handschrift en kun je eerste stappen gaan zetten als art &  fashion illustrator. Je kunt beeld gaan maken voor kranten, tijdschriften, kinderboeken, websites, reclameposters, filmposters en nog zoveel meer! Met je eigen stijl maak je jezelf en jouw werk commercieel interessanter omdat je onderscheidend bent en opvalt in de huidige maatschappij. Je bent in staat jouw werk zichtbaar te krijgen bij de juiste uitgevers, magazines en bedrijven. Je kunt aan de slag als freelancer of beginnen bij een ontwerpbureau.

Programma

– Illustraties voor boeken, magazines, social media
 Fashion illustraties
 Materiaalkennis: leer verschillende materialen toe te passen in verschillende stijlen waaronder aquarel, lijntekeningen in balpen, stift en krijt
– Dessin ontwerp handmade & digitaal
– Artwork toepasbaar op kleding
– Collage & mixed media
– Beeldcommunicatie, hoe vertel je met één beeld een verhaal
– Hoe zet je een opdracht om van inspiratie naar beeld
– Creatieve energie & mindset
– PR
– Presentatie, hoe zet je een illustratie/dessin in een mock-up zodat de klant nog beter ziet hoe jouw ontwerp toepasbaar is
– Organiseren tentoonstelling en exposeren


Masterclass & workshops

– Masterclass Astrid Vos – Fashion Illustration
– Masterclass Kat Klerks – Collage technieken
– Masterclass Rainbowblack Academy – Mindset
– Masterclass Anne Stooker – Text & Illustration
– Masterclass Melanie van Wijk, Maison PR – PR

De genoemde masterclasses zijn onder voorbehoud i.v.m. beschikbaarheid (gast)docenten. Deze worden dan vervangen door een andere vooraanstaande naam uit het vak.


Praktijkervaring
Tijdens de cursus maak je kennis met verschillende technieken en leer je door tips en tricks van gerenommeerde illustratoren en print designers wat jouw handschrift is en hoe deze het beste uit de verf komt. Daarnaast ga je werken aan de juiste mindset zodat je aan het einde van deze cursus kunt visualiseren wat je wilt communiceren en er klaar voor bent om zichtbaar te zijn tijdens de tentoonstelling die we samen gaan organiseren met jouw eigenheid en handschrift.

Voor iedereen die van tekenen houdt, denkt niet te kunnen tekenen én diegenen die buiten de lijntjes willen kleuren. Voor iedereen die een eigen handschrift wil ontwikkelen en die creatief aan de slag wil. Deze cursus is geschikt voor elk niveau. Laat je inspireren en krijg (weer) plezier in het tekenen!

Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een officieel instellingscertificaat van deelname. Voor het behalen van je certificaat dien je minimaal 80% van de lessen te hebben gevolgd en de opdrachten naar behoren te hebben uitgevoerd.


Learn by doing!

In 15 klassikale lessen leer je beroepsmatig illustraties maken die publicaties van meer waarde voorzien en een persoonlijk handschrift en beeldtaal ontwikkelen. Zo ga je experimenteren met verschillende technieken en materialen en leer je door middel van creatieve oefeningen te visualiseren wat je wilt communiceren.

Naast lessen en masterclasses over verschillende illustratietechnieken is er aandacht voor het creative thinking proces en mind set. Wat zou je maken als niemand naar jouw werk kijkt? Wat gebeurt er als je niet de perfecte tekening wil maken?Daarbij leer je hoe je het beste je doelgroep kunt bereiken, je een uitgever benadert en samenwerkt met beeldagenten.

Onder begeleiding van ervaren illustratoren werk je naar je eindopdracht toe: je eigen expositie!


Ready to become an illustrator?  
Na het volgen van deze cursus ben je dichter bij je eigen handschrift en kun je aan de slag als illustrator. Je kunt beeld gaan maken voor kranten, tijdschriften, kinderboeken, websites, reclameposters, filmposters en nog zoveel meer! Met je eigen stijl maak je jezelf en jouw werk commercieel interessanter omdat je onderscheidend bent en opvalt in de huidige maatschappij. Je bent in staat jouw werk zichtbaar te krijgen bij de juiste uitgevers, magazines en bedrijven. Je kunt aan de slag als freelancer of beginnen bij een ontwerpbureau.


Persoonlijke begeleiding

Heb je eenmaal thuis nog vragen over de stof, of wil je graag nog persoonlijke feedback op je opdracht? Gedurende de cursus is de docent ook buiten de les bereikbaar voor vragen en persoonlijke begeleiding.

Aan deze cursus worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een officieel instellingscertificaat van deelname. Voor het behalen van je certificaat dien je minimaal 80% van de lessen te hebben gevolgd en de opdrachten naar behoren te hebben uitgevoerd.

Deelnemen aan de opleidingen en cursussen van de 55 Creative Business School is mogelijk vanaf 17 jaar. Ben je op het moment van inschrijving jonger dan 18 jaar, dan vragen we om toestemming van je ouder, voogd of wettelijk vertegenwoordiger. 

Start periode
Start in: november en maart

Aantal lessen
15 lessen

Cursusdagen & tijden
Dinsdagavond van 18.30 – 21.30 uur

Er is geen les op nationale feest- en vakantiedagen (wij houden de schoolvakanties van Regio Noord aan).

Locatie
Hilversum Media Park

Aantal deelnemers
Max. 18 deelnemers.

Studiebelasting
Lesuren: 3 per week
Zelfstudie: gemiddeld 5 uur per week.

Benodigdheden
Illustratiemateriaal (voor aanvang aan de cursus worden de details doorgegeven), papier, magazines, laptop.

Cursus Art & Fashion  illustration

Startdata
05-11-2024 t/m 04-03-2025 (dinsdagavond)
11-03-2025 t/m 01-07-2025 (dinsdagavond)

Klik op lesrooster voor de exacte lesdagen en tijdstippen.

Lesgeld
3 x €400 + aanbetaling €1100
Bij betaling ineens ontvang je €75 korting. Totale cursusgeld is dan €2225.
Inschrijfgeld €50.

* Het lesgeld kan jaarlijks met maximaal 3% worden geïndexeerd.

 

Betalingsvoorwaarden
De aanbetaling of totaalfactuur dient tien werkdagen voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. De termijnen worden maandelijks gefactureerd. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Verlaag je studiekosten
Er zijn verschillende fiscale regelingen voor werknemers en werkgevers waarmee je de netto studiekosten flink kunt verlagen. Zo kun je studeren op kosten van je werkgever. Veel werkgevers stimuleren werknemers om een opleiding te volgen en zijn daarom bereid in sommige gevallen je studiekosten geheel of gedeeltelijk voor hun rekening te nemen. Jouw werkgever heeft direct voordeel van je nieuwe kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten volledig fiscaal aftrekbaar voor je werkgever.

Inbegrepen kosten
– Lessen
– Lesmateriaal

VERGROOT JE CARRIÈREKANSEN

Learn from the best
Reality school. Krijg klassikaal les van illustratoren die zelf actief zijn voor bedrijven, merken of media. 

Kleinschalig & particulier
55 Creative Business School is een kleinschalig, particulier opleidingsinstituut. Het is ons doel een nieuwe generatie creatives op te leiden die meteen aan de slag kunnen in de creatieve industrieën. Samen met experts uit het vak hebben wij dan ook een innovatieve lesmethode ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en behoeften van de huidige markt. Praktijkgericht, aandacht voor persoonlijk leiderschap en onderwijs door toonaangevende professionals uit het vak zijn voor ons wezenlijke onderdelen in de voorbereiding op een succesvolle creatieve loopbaan.

Kies voor kwaliteit
55 Creative Business School is een CRKBO geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Onze onderwijsinstelling voldoet daarmee aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

55 Creative Business School is aangesloten bij de Nederlandse raad voor toezicht en opleiding (NRTO). NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die u hier kunt vinden.

Ready to become a FASHION illustrator ?

Ready to become a FASHION ILLUSTRATOR?

Wacht dan niet langer, schrijf je in voor deze cursus en maak een begin met het ontwikkelen van je creatieve handschrift!

Learn
from the best

Learn
from the best

Reality school. Bij ons leer je het vak van vooraanstaande namen uit de creatieve industrie zoals Anne Stooker, Evelien Delfsma, Astrid Vos en Kat Klerks. Naast het ontwikkelen van een eigen handschrift, bouw je bij 55 meteen aan een goed netwerk. 

ASTRID
VOS

Illustraties & Portretten

KAT
KLERKS

Kunstenaar Abstract Art

Courses

Courses

Cursus Fashion & Media Styling

Fashion & Media Styling

Is het jouw grote droom om Fashion & Media Stylist te worden? Droom je van een publicatie in de Elle, Grazia of internationale Vogue? En wil je graag de styling en productie verzorgen tijdens fotoshoots voor toonaangevende magazines, fashion brands, digitale media of e-commerce bedrijven? Schrijf je dan in voor de cursus Fashion & Media Styling. Tijdens deze cursus van 13 weken bouw je meteen je portfolio op en krijg je les van fashion stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie.

Meer info
Cursus Personal Styling

Cursus Personal Styling

Wil je graag mensen helpen met het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Ben je een modekenner? En gaat je fashion hart sneller kloppen van shoppen? Leer alle kneepjes van het stylingvak tijdens de cursus Personal Styling: van wardrobe planning tot personal shoppen en van communicatie tot toffe looks stylen.

Meer info

Social Media Branding

Wil je weten hoe jij social media kunt inzetten voor je bedrijf, merk of personality, maar vind je het lastig om te bepalen hoe je dit kunt aanpakken? Ben je benieuwd hoe je via deze kanalen je naamsbekendheid kunt vergroten of hoe je je ideale klant aanspreekt en met welke content? In de cursus Social Media leer je hoe je je bedrijf vorm kunt geven op social media, hoe je de juiste doelgroep aantrekt en hoe een volger een klant wordt.

Meer info
Avondopleiding Mode en Media Styling

Avondopleiding Mode & Media Styling

Ontwikkel je talent voor mode met deze beroepsgerichte avondopleiding Mode & Media Styling. In 26 weken ga je één avond per week aan de slag met de verschillende onderdelen van fashion, media en personal styling. Je krijgt les van stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie. Ondertussen bouw je meteen een professioneel portfolio en start je met een goed netwerk.

Meer info

Grafische Vormgeving

Wil jij in 15 klassikale lessen leren hoe je jouw ideeën digitaal kunt visualiseren? Lijkt het je leuk om te leren werken met de programma’s Photoshop, Illustrator en InDesign? Wil je leren vormgeven als een graphic designer? Heb je wellicht de ambitie om dit ook voor anderen te gaan doen? Wil je weten hoe je jouw eigen stijl ontwikkelt en dit vastlegt in een brandbook? Tijdens de cursus Grafische Vormgeving leer je werken met verschillende programma’s van Adobe Creative Cloud en ontwerp je merkelementen, bewerk je beelden en leg je dit vast in een visuele identiteit.

Meer info
Cursus Fashion & Media Styling

Fashion & Media Styling

Is het jouw grote droom om Fashion & Media Stylist te worden? Droom je van een publicatie in de Elle, Grazia of internationale Vogue? En wil je graag de styling en productie verzorgen tijdens fotoshoots voor toonaangevende magazines, fashion brands, digitale media of e-commerce bedrijven? Schrijf je dan in voor de cursus Fashion & Media Styling. Tijdens deze cursus van 13 weken bouw je meteen je portfolio op en krijg je les van fashion stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie.

Meer info
Cursus Personal Styling

Cursus Personal Styling

Wil je graag mensen helpen met het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Ben je een modekenner? En gaat je fashion hart sneller kloppen van shoppen? Leer alle kneepjes van het stylingvak tijdens de cursus Personal Styling: van wardrobe planning tot personal shoppen en van communicatie tot toffe looks stylen.

Meer info

Social Media Branding

Wil je weten hoe jij social media kunt inzetten voor je bedrijf, merk of personality, maar vind je het lastig om te bepalen hoe je dit kunt aanpakken? Ben je benieuwd hoe je via deze kanalen je naamsbekendheid kunt vergroten of hoe je je ideale klant aanspreekt en met welke content? In de cursus Social Media leer je hoe je je bedrijf vorm kunt geven op social media, hoe je de juiste doelgroep aantrekt en hoe een volger een klant wordt.

Meer info
Avondopleiding Mode en Media Styling

Avondopleiding Mode & Media Styling

Ontwikkel je talent voor mode met deze beroepsgerichte avondopleiding Mode & Media Styling. In 26 weken ga je één avond per week aan de slag met de verschillende onderdelen van fashion, media en personal styling. Je krijgt les van stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie. Ondertussen bouw je meteen een professioneel portfolio en start je met een goed netwerk.

Meer info

Grafische Vormgeving

Wil jij in 15 klassikale lessen leren hoe je jouw ideeën digitaal kunt visualiseren? Lijkt het je leuk om te leren werken met de programma’s Photoshop, Illustrator en InDesign? Wil je leren vormgeven als een graphic designer? Heb je wellicht de ambitie om dit ook voor anderen te gaan doen? Wil je weten hoe je jouw eigen stijl ontwikkelt en dit vastlegt in een brandbook? Tijdens de cursus Grafische Vormgeving leer je werken met verschillende programma’s van Adobe Creative Cloud en ontwerp je merkelementen, bewerk je beelden en leg je dit vast in een visuele identiteit.

Meer info

Heb je nog vragen over een opleiding, cursus of de inschrijfprocedure? We helpen je graag persoonlijk verder.
Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via het contactformulier of meld je aan voor de open dag.

Newsletter

Newsletter

Meld je aan en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Backstage
Backstage
cursus-fashion-media-styling-portfolio
Allround styling opleiding amsterdam
cursus-fashion-media-styling-Editorial
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Wil je graag teruggebeld worden? Vul het onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Wil je informatie of heb je een specifieke vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.