Skip to content

Heb jij al een social brandbook?

Heb jij al een social brandbook?

Wil jij een sterk merk bouwen op social media? En je onderscheiden van je concurrenten? Social media branding is een zeer effectieve manier om je merk te promoten, te onderscheiden van concurrenten en een betere relatie op te bouwen met je doelgroep. Een gericht plan van aanpak en de juiste tools zijn hierin onmisbaar. Een social brandbook helpt je hierbij.

Wat is een social brandbook?
Een social brandbook is een document dat de visie, missie, waarden, merkidentiteit en -persoonlijkheid van een merk of bedrijf beschrijft en specifieke richtlijnen geeft voor het gebruik van deze elementen op social media platforms. Je beschrijft hierin onder andere je visuele elementen, tone of voice en frequentie vast. Ook leg je een contentkalender vast zodat je van tevoren al bepaalt wat je wanneer wilt plaatsen.

 

4 redenen voor een social brandbook

Hieronder vind je 4 redenen waarom een social brandbook belangrijk is voor het succes van een bedrijf:

  1. Consistentie: Een social brandbook zorgt voor consistentie in de manier waarop een merk of bedrijf zich presenteert op sociale media. Door duidelijke richtlijnen te geven over de visuele en verbale elementen van het merk, kunnen bedrijven er zeker van zijn dat hun merk consistent wordt gepresenteerd en herkenbaar is voor hun doelgroep.
  2. Efficiëntie: Door een social brandbook te gebruiken, kan een bedrijf tijd en moeite besparen bij het creëren van inhoud voor sociale media. Het hebben van richtlijnen en templates voor het maken van inhoud kan het proces efficiënter maken en voorkomen dat er inconsistente of tegenstrijdige inhoud wordt gedeeld.
  3. Cohesie: Een social brandbook zorgt voor cohesie tussen verschillende afdelingen binnen een bedrijf en zorgt voor een eenduidige presentatie van het merk of bedrijf op de verschillende sociale media platformen.
  4. Onderscheidend vermogen: Een social brandbook kan een bedrijf helpen zich te onderscheiden van concurrenten. Door een duidelijke en consistente merkidentiteit en -persoonlijkheid te creëren, kan een bedrijf zichzelf onderscheiden van andere bedrijven in dezelfde branche.

Kortom, een social brandbook is belangrijk voor het succes van een merk of bedrijf omdat het zorgt voor consistentie, efficiëntie, cohesie en onderscheidend vermogen ten opzichte van je concurrenten. Het is een nuttig hulpmiddel voor iedereen die een sterk en consistent merk wil bouwen en onderhouden op sociale media platforms.

Wil jij in 10 lessen een Social Brandbook ontwikkelen waarmee je daarna meteen aan de slag kunt? Schrijf je dan nu nog in voor de cursus die start op in november. Meer info.

 

Other stories
Other stories
5 tips to kickstart your design skills

5 tips to kickstart your design skills

Logo’s, magazines, posters, productverpakkingen, tijdschriften en advertenties, we zien grafisch ontwerp elke dag en overal om ons heen. Het is…
Where the jobs are: graphic design

Where the jobs are: graphic design

Met een basisopleiding graphic design heb je veel carrièremogelijkheden. Als je er even over nadenkt, is bijna elk door mensen…
8 keer waarom Personal Styling amazing is

8 keer waarom Personal Styling amazing is

Is mode helemaal jouw ding en ben je goed in het samenstellen van amazing outfits? Wil je meer leren over…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.