Skip to content
Claes Iversen geeft masterclass bij 55 Creative Business School

Claes Iversen, Master in fashion design

Claes Iversen, Master in fashion design

Stilzitten, dat kent modeontwerper Claes Iversen niet. Hij ontwerpt couture jurken voor het Eurovisie Songfestival en het Koningshuis, lanceert een eigen bruidscollectie en wint het Cultuurfonds Mode Stipendium. Toch heeft hij tijd vrij gemaakt om onze studenten Allround Styling te ontvangen in zijn atelier en hen te inspireren met zijn loopbaan.

Wie is Claes Iversen?

Claes Iversen (1977) is geboren in Denemarken. Na het behalen van zijn middelbareschooldiploma emigreert hij naar Nederland. Hier groeit hij uit tot één van de bekendste modeontwerpers. Iversen staat bekend om het ontwerpen van prachtige couturestukken.

Hij start in 2002 met het studeren aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Met de collectie die hij showt tijdens Paris Fashion Week, behaalt hij in 2008 zijn master aan de ArtEX Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Twee jaar later opent hij zijn eigen winkel aan de Herengracht in Amsterdam. Zijn tienjarig jubileum als modeontwerper is in 2018 groots gevierd met een collectie bij Nationale Opera & Ballet. Tot op de dag van vandaag is Claes erg succesvol. Naast zijn liefde voor couture houdt hij zich graag bezig met het creëren van schilderkunst en interieurontwerpen.  

Eigen signatuur
Tijdens zijn studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten ontwikkelt hij zijn eigen stijl. Klassiek en vrouwelijk. Zijn docent vond dat Claes altijd alles zo ‘mooi’ wil maken. Dit motiveert hem om zichzelf uit te dagen en sindsdien voegt hij altijd een onverwachts element toe. Met dit onderscheidende vermogen drukt hij zijn stempel op de modewereld.

Hoogtepunten
De creaties van Claes zijn hét hoogtepunt van verschillende evenementen. Binnen de koninklijke kringen spotte we regelmatig ontwerpen. Zo ontwerpt hij de herdenkingspenning voor de inhuldiging van Willem Alexander, de trouwjurk van prinses Viktória Cservenyák, maar ook Maxima verschijnt vaak in zijn creaties. Naast de Koninklijke families is zijn mode geliefd bij een stoet aan bekende vrouwen. Hij creëert een songfestivaljurk voor presentatrice Chantal Janzen en een jurk voor Ilse de Lange die zij draagt tijdens haar deelname. Ook bij Vogue komen zijn  prachtige creaties voorbij. Yeliz Çiçek, hoofdredacteur van Vogue, zie je in een van zijn jurken tijdens de lunch van de nieuwe Vogue.

Yeliz vogue launch jurk claes iversen
Foto: Milan Yino
Chantal janzen jurk claes iversen eurovisie songfestival
Foto: Chris Philippo
Koningin Maxima in jurk Claes Iversen
Foto: ANP
Other stories
Other stories
Results: Commerciële Shoot van Fashion & Creative Business

Results: Commerciële Shoot van Fashion & Creative Business

Bij de opleiding Fashion & Creative Business gaan de studenten commerciële beelden stylen voor H&M en doen ze ervaring op…
Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

2024 is in volle gang en de Open Dagen worden goed bezocht. Ben jij ook op zoek naar wat je…
masterclass Robbert Rodenburg

masterclass Robbert Rodenburg

Terwijl Robbert Rodenburg (25) meestal de vragen stelt, krijgt hij tijdens de masterclass bij 55 zelf veel vragen van de…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.