Skip to content

Jaaropleiding Branding &
Business

Jaaropleiding
Branding &
Business

1 jaar
september
element-styleschoolbydanie-nieuw

Door de toenemende groei van online marketing en digitale media is er een grote vraag naar branding specialisten in de fashion en media. Bij branding draait alles om het uitdragen van een merk. Na het behalen van je diploma ben je in staat bedrijven, merken en personalities te begeleiden bij het creëren van een authentiek en aansprekend merkverhaal en imago. Van conceptontwikkeling tot brand identity en van vormgeving tot campagne-ontwikkeling. Met een diploma van de 55 Creative Business School heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Deze beroepsgerichte jaaropleiding leidt je op tot een allround branding & business specialist die meteen aan de slag kan in de fashion en media. Vakken als content creatie, branding, vormgeving, business, marketing, brand communication, social media management en storytelling behoren tot het lesprogramma.

Kennis van branding is essentieel voor iedereen die een succesvolle loopbaan ambieert in de fashion en media. Wil je brand identities leren ontwikkelen voor labels, bedrijven of misschien een personal brand? Wil je een eigen onderneming beginnen in de fashion en media? Of wil je weten wat de beste manier is om jezelf of anderen te positioneren als social influencer?

In de praktijkgerichte opleiding Branding & Business gaan we dieper in op trend forecasting en conceptontwikkeling. Je leert vormgevingsprincipes toepassen, een businesscase maken en een merkstrategie ontwikkelen. Onze docenten brengen je door middel van verschillende opdrachten de beste methodes en tools bij om jouw ambities te ondersteunen. Daarbij ontwikkel je grafische en technische vaardigheden zoals Photoshop en InDesign, krijg je les van een bekende fotograaf en leer je zelf video’s van a tot z produceren. Na de opleiding kun je met dit brede pallet aan creatieve skills meteen aan de slag in de fashion en media branche als brand specialist.

Gedurende een schooljaar (38 weken) worden twee dagen per week de belangrijkste thema’s van branding & business klassikaal behandeld. Daarnaast vraagt de opleiding gemiddeld 16 uur per week zelfstudie. Het schooljaar is verdeeld in twee semesters. Verschillende onderdelen komen aan bod zoals arts & culture, trend forecasting, branding, content creatie, business management,  marketing, social media en influencer marketing. Tijdens de jaaropleiding ontwikkel je je tot de fashion & branding specialist van morgen. Studiebelasting Omdat de opleiding 38 weken duurt is de opleiding pittig. De studiebelasting van de jaaropleiding Branding & Business bestaat uit 12 lesuren per week, dit zijn contacturen die je klassikaal doorbrengt. Daarnaast moet je rekening houden met zelfstudie van gemiddeld 16 uur per week. In de projectweken liggen de uren zelfstudie zelfs iets hoger. Wij verwachten van jou inzet en ambitie.

Jaaropleiding Branding & Business

Semester 1
Vakken als: arts & culture, trend forecasting, concepting, branding, storytelling, art direction, vormgeving, content creatie, fotografie, video creatie en copywriting.

Semester 2
Vakken als: marketing & communicatie, personal development, business, marktonderzoek, productontwikkeling, merkstrategie, social media management, social advertising en influencer marketing.

Praktijkervaring
Tijdens de opleiding doe je dankzij projecten en opdrachten een hoop praktijkervaring op. Hiermee bouw je al tijdens je opleiding aan een breed netwerk. Dankzij lessen van professionals, de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en diverse ervaringen uit de praktijk, weet je na het schooljaar wat je wilt en kunt. Met het 55 Creative Business School diploma heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt omdat je opvalt tussen de massa.

Voor meer informatie en de inhoud van het lesprogramma download de brochure.

Opleiding Branding & Business (1 jaar)

Startdata
14 september 2022 t/m 12 juli 2023 (woensdag en vrijdag*)
13 september 2023 t/m 10 juli 2024 (woensdag en vrijdag*)
11 september 2024 t/m 11 juli 2025 (woensdag en vrijdag*)

Klik 
hier voor de exacte data en tijdstippen waarop de lessen worden gegeven.

* Bij inschrijving geef je je op voor bepaalde lesdagen (dinsdag en donderdag of woensdag en vrijdag). De definitieve groepsindeling en lesdagen worden uiterlijk vier weken voor aanvang van de opleiding gecommuniceerd.

Hbo werk- en denkniveau
Heb je als vooropleiding havo, vwo, mbo 4 of hoger, dan kun je je direct inschrijven. Bij MBO 3 of lager beoordelen we in een intakegesprek de geschiktheid voor het volgen van de opleiding. Bij inschrijving kun je aan het einde van het inschrijfproces in onze agenda een online toelatingsgesprek inplannen. Het is ook mogelijk om hier alvast een afspraak in te plannen.

Deelnemen aan onze opleidingen en cursussen is mogelijk vanaf 17 jaar. Ben je op het moment van inschrijving jonger dan 18 jaar, dan vragen we om toestemming van je ouder, voogd of wettelijk vertegenwoordiger.

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een officieel instellingsdiploma. Voor het behalen van een diploma dien je meer dan 90% van de lessen te hebben gevolgd en alle opdrachten naar behoren te hebben uitgevoerd.

Ook weegt mee in de beoordeling het procesboek, waarin je door middel van bewijzen en reflexties aantoont welke kennis en competenties je hebt verworven voor bepaalde vakken.

Duur
1 schooljaar (38 weken)

Start periode
September

Lesdagen & tijden
Twee dagen per week op woensdag en vrijdag.
Van 10:00 – 16:00 uur
Uitzonderingen: projectweken, praktijkdagen, beoordelingsweken, nationale feest- en vakantiedagen.

Aantal deelnemers
Voor de opleidingen streven we naar maximaal 30 studenten per klas.

Inschrijven
Inschrijven bij voorkeur vóór eind april. We raden aan snel in te schrijven, want het aantal mensen dat we kunnen plaatsen is beperkt.

Wachtlijst
We plaatsen op volgorde van inschrijving. Er is per jaar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Indien de groep vol is, kom je op een wachtlijst.

Studiebelasting 
Lesuren: 12 per week
Zelfstudie: 16 uur per week

Benodigdheden
– Laptop met software zoals Creative Cloud (Photoshop, InDesign, Premiere Pro) Hier ontvang je in de eerste lesweek meer informatie over.
– Beschikking over een digitale spiegelreflexcamera (van iemand lenen) of fotograferen met je smartphone mag ook)

Lesgeld
10 x € 770 + aanbetaling €1950.
Bij betaling ineens ontvang je €150 korting. Totale lesgeld is dan €9500.

Betalingsvoorwaarden
De aanbetaling of totaalfactuur dient tien werkdagen voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. De termijnen worden maandelijks gefactureerd. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Belastingvoordeel
Scholingsaftrek: voor deze opleiding kun je geld terugkrijgen van de belastingdienst. Een belangrijke voorwaarde is dat je de opleiding zelf hebt betaald. Bereken hier hoeveel.

Verlaag je studiekosten 
Er zijn verschillende fiscale regelingen voor werknemers en werkgevers waarmee je de netto studiekosten flink kunt verlagen. Zo kun je studeren op kosten van je werkgever. Veel werkgevers stimuleren werknemers om een opleiding te volgen en zijn daarom bereid in sommige gevallen je studiekosten geheel of gedeeltelijk voor hun rekening te nemen. Jouw werkgever heeft direct voordeel van je nieuwe kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten volledig fiscaal aftrekbaar voor je werkgever.

Inbegrepen kosten 
– Lessen
– Lesmateriaal
– Starterskit
– Entree museum die wordt bezocht tijdens de excursies/ lessen

Extra kosten
– Reis- en parkeerkosten
– Benodigdheden opdrachten / printwerk

Industry focused 
55 Creative Business School biedt een netwerk voor het leven. Tijdens de opleidingen en cursussen doe je dankzij projecten en opdrachten een hoop praktijkervaring op. Hiermee bouw je al tijdens je opleiding aan een breed netwerk. Door onze bekende gastdocenten uit de fashion industrie leer jij niet alleen de vooraanstaande namen uit het vak kennen, maar maken deze professionals ook kennis met jouw talent. Je kunt buiten schooltijden backstage helpen en mogelijk stage lopen bij onze partners. Hierdoor krijg je de kans al tijdens je opleiding aan je eigen netwerk te bouwen.


Learn from the best
Reality school. Je krijgt les van docenten die zelf actief zijn in de wereld van Fashion & Media. Diverse vooraanstaande en bekende namen uit die wereld zoals onder anderen Anna Nooshin, Yara Michels, Jetteke van Lexmond en Linda Tol delen tijdens onze populaire masterclass hun ervaringen uit de praktijk.

Dankzij lessen van professionals, de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en diverse ervaringen uit de praktijk, weet je na het schooljaar wat je wilt en kunt. Met het 55 Creative Business School diploma heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt omdat je opvalt tussen de massa.


Persoonlijke aandacht
Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal: goede communicatieve, sociale vaardigheden en samenwerken. Een student counselor begeleidt intensief de persoonlijke ontwikkeling van onze studenten. Ook bieden wij actief loopbaanbegeleiding aan. Ruim 90% van onze afgestudeerden is werkzaam in de fashionbranche.


Kleinschalig en particulier
Wij zijn een kleinschalig, particulier opleidingsinstituut. Het is ons doel een nieuwe generatie allround fashion en branding specialisten op te leiden die meteen aan de slag kunnen in de fashion, media en andere creatieve industrieën. Samen met experts uit het vak hebben wij een innovatieve lesmethode ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en behoeften van de huidige markt. Praktijkgericht, aandacht voor persoonlijk leiderschap en onderwijs door toonaangevende professionals uit het vak zijn voor ons wezenlijke onderdelen in de voorbereiding op een succesvolle loopbaan in de fashion en media.


Vergroot je carrièrekansen
Onze afgestudeerde studenten zijn zeer gewild en breed inzetbaar. Klik
hier voor meer over een toekomst in de fashion en media.


Kies voor kwaliteit
Onze onderwijsinstelling is aangesloten bij de Nederlandse raad voor toezicht en opleiding (NRTO). NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die u hier kunt vinden.

Wij zijn een CRKBO geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. 55 Creative Business School voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

You

You

Droom je van een toekomst in de fashion en media? Heb je plannen voor een eigen business? Of wil je je verder ontwikkelen of omscholen op het gebied van fashion en media? Dan is de jaaropleiding Branding & Business écht iets voor jou!

Overige opleidingen

Overige opleidingen

1 jaar
september

Eenjarige opleiding tot allround stylist. Vakken als: fashion & media styling, personal styling, tv- & celebrity styling en event styling. In één schooljaar leer je alle kennis en vaardigheden op het gebied van styling zoals fashion & media styling…

Heb je nog vragen over een opleiding, cursus of de inschrijfprocedure? We helpen je graag persoonlijk verder.
Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via het contactformulier of meld je aan voor de open dag.

Backstage
Backstage
branding-business-opleiding-studio-content-creatie
branding-business-opleiding-still-life-shoot
branding-business-opleiding-brandbook-cover
branding-business-opleiding-class-style-school-bydanie
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

Download brochure

Na het invullen van het formulier ontvang je een mail met een download link voor de brochure.

Neem contact op

Wil je graag teruggebeld worden? Vul het onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

Neem contact op

Wil je informatie of heb je een specifieke vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.