Skip to content
Gastles david Laport - 55-creative-business-school

Bezoek mode ontwerper David Laport

Bezoek mode ontwerper David Laport

Visiting a fashion designer! De studenten werden vorige week nogmaals het centrum van Amsterdam ingestuurd voor field trip nummer twee. In de vorige blog las je dat de studenten de lesdag ervoor al inspiratie hadden opgedaan in het Moco museum. Nu mochten de Allround Styling studenten tijdens het blok TV & Celebrity Styling langs bij niemand minder dan designer David Laport. A week as an Allround Styling student is never boring!

welcome to my atelier

David Laport staat bekend om zijn unieke, flamboyante en innovatieve ontwerpen van gerecycled textiel. De Allround Styling studenten mochten samen met educators Kelly Huijsman en Bjorn Franke een kijkje komen nemen in zijn ontwerpstudio gelegen aan de grachten van Amsterdam. Hier werden ze ontvangen tussen prachtige jurken, heel veel stoffen en tikkende naaimachines. Een unieke kijk behind the scenes! 

David vertelde de studenten alles over zijn loopbaan, zijn leuke en minder leuke ervaringen als designer en natuurlijk het Eurovisie Songfestival. De ontwerpen van David zijn al door verschillende grote namen als Solange Knowles, Sia en Rihanna gedragen. De afgelopen twee jaar is hij druk bezig geweest met het ontwerpen van de jurken voor de presentatrices van het Eurovision Songfestival 2021.  

Eurovisie Songfestival 2021

In aanloop naar het Eurovisie Songfestival heeft Kelly als de stylist van Chantal Janzen nauw samengewerkt met David. Daardoor deelden ze leuke ankedotes over de behind the scenes gebeurtenissen. Zo vertelde ze dat David de stof van de jurk van Chantal zelf heeft getekend en het materiaal heeft laten ontwikkelen in Zwitserland. De studenten mochten in zijn ontwerpboeken kijken, kregen een stukje stof van de finale jurk van Chantal te zien en kregen de mogelijkheid om hun brandende vragen te stellen

Learn from the best

Het was een hele leuke en leerzame gastles. Zo inspirerend om zijn verhalen en ervaringen te horen. Wil jij ook les krijgen voor vooraanstaande namen uit het vak? Schrijf je dan nu in voor een van onze cursussen of opleidingen en wie weet zien we jou volgend jaar bij ons op de schoolbanken.

Klik hier voor meer informatie over ons opleidingsaanbod of kom langs op een van onze open dagen! We would love to meet you.

Studenten Allround Styling
Gastles fashion designer
groepsfoto David Laport - 55-creative-business-school
Other stories
Other stories
Results: editorial shoot Fashion & Media Styling

Results: editorial shoot Fashion & Media Styling

Bij de cursus Fashion & Media Styling gaan de cursisten beelden stylen voor High End Fashion Magazines en doen ze…
Work with David Laport @ Fashion Week

Work with David Laport @ Fashion Week

Als student met een passie voor mode, heb je vast wel eens gedroomd om backstage te werken bij Fashion Week.…
Vrijwerk shoot van Eva

Vrijwerk shoot van Eva

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht om hun eigen shoot van A tot Z te…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.