Skip to content
BTS -STILL SHOOT FMS

Behind the scenes: Product Styling voor Sneakerjagers

Behind the scenes: Product Styling voor Sneakerjagers

Reality school: learning by doing! Afgelopen dinsdag was het zo ver! Onze cursisten Fashion & Media Styling werden uitgedaagd tijdens hun eerste product styling shoot, die plaatsvond in de fotostudio van niemand minder dan René Mesman. Deze professionele still fotograaf, die o.a. voor De Bijenkorf, Hema, Adidas en McDonald’s werkt, stelde zijn studio beschikbaar om de cursisten de fijne kneepjes van het vak te leren. Hier ontdekten de cursisten voor het eerst hoe het er op de set aan toegaat. Kijk je mee achter de schermen?

Onder begeleiding van stylist en educator Suuz Bisschops en met de fantastische sneakers van Sneakerjagers gingen de cursisten enthousiast aan de slag met hun eerste shoot. Zoals bij iedere shoot is voorbereiding key. Dat betekent dat de cursisten van tevoren al bezig zijn geweest met het bedenken van een concept en het maken van moodboards. Hier hebben ze in de lessen voorafgaand aan de shoot aan gewerkt.

Still life, ofwel product styling, is een hele andere tak van styling. Je werkt namelijk niet met kleding en modellen, maar met accessoires of items. En hoe zet je mode-items nou goed neer zodat het item tot zijn recht komt. Daarbij let je op verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het creëren van het perfecte plaatje. Zoals welke props kun je gebruiken? En welke belichting geeft de juist sfeer weer? Dat er meer bij komt kijken dan alleen de sneakers en props neerzetten werd tijdens deze still shoot wel duidelijk. Learning by doing!

De cursisten hebben tijdens de shoot hun fantasie de vrije loop gelaten en de beelden zien er top uit. Stay tuned for the results! Benieuwd naar hoe het er backstage aan toe ging? Scroll down.

Wil je graag meer leren op het gebied van styling? En ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Klik dan hier voor meer informatie over ons cursusaanbod.

BTS - Still shoot FMS
BTS - Still shoot FMS
BTS -STILL SHOOT FMS
BTS - Still shoot FMS
Other stories
Other stories
Vrijwerk shoot van Eva

Vrijwerk shoot van Eva

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht om hun eigen shoot van A tot Z te…
Master Of Sustainable Fashion: Ronald van der Kemp

Master Of Sustainable Fashion: Ronald van der Kemp

De wereld vraagt steeds meer om duurzaamheid. Welke rol kan de mode-industrie hierin spelen? Master of sustainable fashion Ronald van…
Yeliz Cicek over het werken bij een mode magazine

Yeliz Cicek over het werken bij een mode magazine

Learn from the best! Vorige week stond Yeliz Çiçek, hoofdredacteur van Linda Meiden voor de klas om onze Allround Styling studenten alles…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.