Skip to content

Avondopleiding: combineer werk, privé en een creatieve opleiding

Avondopleiding: combineer werk, privé en een creatieve opleiding

Studeren in deeltijd brengt een aantal voordelen met zich mee. Je kunt je kennis verdiepen, verbreden of juist iets heel anders gaan doen om zo in te spelen op de veranderingen op de arbeidsmarkt. Doordat je gaat studeren naast je baan kun je gewoon geld blijven verdienen, een win-win situatie.

Wil je creatief aan de slag? Volg je de laatste modetrends op de voet? Wil je toffe looks leren stylen? Onze Avondopleiding Mode & Media Styling leidt je in 26 lessen in de avonduren op tot creatief allround stylist.

Wat ga je precies doen?

Het vak leren van de allerbeste stylisten! Door de inzet van gastdocenten die de volgende dag zelf weer aan de slag gaan in het werkveld, zijn de lessen altijd actueel en up-to-date. Op deze manier weet je wat nu nodig is in de arbeidsmarkt. Ook zetten we inspirerende masters voor de klas die je uitgebreid vertellen over hun ervaringen op hun road to success! Zo hebben het afgelopen jaar Manon Meijers, Lonneke Nootenboom, Yeliz Ciçek, Martien Mellema en nog vele anderen voor de klas gestaan. Je bouwt dus al meteen gedurende de opleiding aan een goed netwerk.

Wat ga je leren:

  • Technische stylingvaardigheden (figuuranalyse en kleur)
  • Sets samenstellen, wardrobeplanning, personal shopping
  • Communicatie met opdrachtgevers
  • De psychologie achter styling
  • Ontwikkelen van concepten, moodboards, doelgroep- en catwalk analyses
  • Samenwerken met PR bureau’s
  • Commerciële styling
  • Editorial styling
  • Zelfstandig organiseren van professionele fotoshoots

Door middel van verschillende shoots en opdrachten doe je alvast ruime praktijkervaring op. Daarbij vinden we persoonlijke begeleiding heel belangrijk. Heb je eenmaal thuis nog vragen over de stof? Of wil je graag nog persoonlijke feedback op je opdracht? Gedurende de avondopleiding is de docent vaak ook buiten de les bereikbaar voor vragen.

Wat kun je met de avondopleiding mode & media styling?

De fashion en media industrie groeit hard en heeft voortdurend behoefte aan creatief talent. Van modereportages in magazines en het aankleden van bekende Nederlanders heeft het stylingberoep zich uitgebreid tot bijna elk beeld dat in de media voorbij komt. Of het nou gaat om commercials, reclamefotografie, evenementen, influencers op instagram en youtube tot e-commerce bedrijven, geen professioneel beeld komt meer tot stand zonder stylisten.

Naast dat waardevolle netwerk én een officieel instituutsdiploma, loop je hier straks de deur uit met je eigen gloednieuwe portfolio. Alle resultaten van je shoots en ander werk waar je trots op bent bundel je hierin. Je kunt meteen op zoek naar leuke opdrachten!

 

Blijf leren, blijf ambitieus!

Kortom, deze opleiding is geschikt voor iedereen die van styling zijn beroep wil maken of het leuk vindt om aan zijn of haar stylingkwaliteiten te werken. Wil je aan de slag bij (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie? Of ben je al werkzaam in de mode en heb je het gevoel dat je technische kennis en/of stylingvaardigheden mist om je stylingadvies goed te onderbouwen aan je opdrachtgever of klant? Wacht dan niet langer en schrijf je snel in voor de avondopleiding!

See you soon? Je bent van harte welkom op onze Open Dagen waar we je graag voorzien van een persoonlijk advies op maat en waar je meteen de sfeer op school kunt komen proeven. 

Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Wat ga jij doen na de zomer?

Wat ga jij doen na de zomer?

Ben je net of bijna geslaagd, heb je een tussenjaar of ben je je aan het oriënteren op verschillende studies?…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.