Skip to content
Anna's five favorites blog foto

Anna Nooshin’s Five Favorites: documentaires

Anna Nooshin’s Five Favorites: documentaires

Documentaries you must see!  In een van onze laatste blogs vertelden we je over de Q&A met Anna Nooshin. Tijdens de Q&A met de studenten van de jaaropleiding Allround Styling  vertelde ze dat ze dol is op het kijken van goede documentaires. We waren meteen razend benieuwd en vroegen Anna naar haar vijf favoriete documentaires en hebben deze meteen uitgebreid voor je op een rijtje gezet. Scroll down & add these to your must-see list!

our planet

Our Planet is een natuurdocumentaire van grotendeels dezelfde makers als Planet Earth. Deze imponerende natuurdocumentaire bevat prachtige beelden van hoge kwaliteit die de natuurlijke wonderen van de wereld tonen. De meeste leuke dieren en bijzondere natuurspectakels komen voorbij. Maar naast de mooie beelden is er ook veel aandacht voor ecologische problemen en de impact van de mensheid op de natuur. Onderwerpen zoals klimaatverandering, ontbossing en stroperij komen voorbij. We maken namelijk allemaal deel uit van deze geweldige planeet, maar we veranderen het als nooit tevoren. Deze documentaire bevat wat meer diepte en is zeker een aanrader als je van mooie natuurdocumentaires houdt.

TED BUNDY

Deze heftige documentaire volgt de laatste dagen van seriemoordenaar Ted Bundy, die in de jaren zeventig tientallen vrouwen in Amerika vermoordde. Meer dan 30 jaar geleden werd hij geëxecuteerd voor 3 moorden. Maar in totaal heeft hij wel meer dan 30 vrouwen vermoord. Hij was charismatische en door zijn knappe verschijning en intelligentie wist hij veel slachtoffers te maken. In de tapes doet Bundy schokkende onthullingen over de moorden en over de manier waarop hij te werk ging. Ook kom je erachter hoe hij zo lang uit de handen van de politie kon blijven. Een shocking documentaire en een must see voor elke true crime lover.

Seaspiracy

Deze Netflix-documentaire gaat over de impact van commerciële visserij en de schade die de industrie aan het leven in de oceaan toebrengt. De film toont de menselijke invloeden op het leven in zee, zoals plastic afval in zee, spooknetten en overbevissing over de hele wereld. Zo verstoren bodemnetten het leven op de zeebodem en vernietigen het koraal. Wees voorbereid op aangrijpende feitjes en de kans om een andere kijk op het consumeren van vis te krijgen. Een interessante documentaire voor iedereen die zijn kennis omtrent het leven in zee en de invloed van de mens op het milieu wil verbreden.

Social Dilemma

We tweeten erop los, we “liken” van alles van en we delen wat we leuk vinden. Maar wat zijn hier eigenlijk de onbedoelde gevolgen van? In deze documentaire trekken technische experts aan de bel voor hun eigen creaties. Overtuigende ontwerptechnieken zoals pushnotificaties en het eindeloos kunnen scrollen door je nieuwsfeed hebben een trigger gecreëerd die ons langere tijd aan onze apparaten houdt. Algoritmes die gemaakt worden beperken en vertekenen onze visie. Volgens de documentaire The Social Dilemma is het nu, in een tijd waarin moderne technologie onze reddingslijn is geworden, belangrijker dan ooit dat we de rol hiervan in ons leven onderzoeken en deze afstemmen op de belangen van mensen, niet op de winst. Een interessante documentaire als je geïnteresseerd bent in social media en de effecten die het op de samenleving heeft.

The mind of Aaron hernandez

In de nieuwe miniserie Killer Inside: The Mind Of Aaron Hernandez wordt de moord op Odin Lloyd onder de loep genomen. Aaron is een succesvol footballspeler in Amerika. Hij speelt bij de professionele club New England Patriots en heeft de wereld aan zijn voeten. Tot dat zijn zwager onder verdachte omstandigheden wordt vermoord en hij als verdachte wordt opgepakt. In deze spannende true crime-documentaire wordt er niet alleen naar de moord zelf gekeken maar wordt ook de jeugd en het verleden van Aaron nauwkeurig bestudeerd. De documentaire zoekt uit hoe de NFL-ster in een veroordeeld moordenaar kon veranderen. Weer een bloedstollende serie om aan je true crime lijstje toe te voegen.

Other stories
Other stories
Stage Marketing & Communicatie

Stage Marketing & Communicatie

Voor januari 2024 zijn we op zoek naar een Marketing & Communicatie stagiair die ons onder andere wil helpen met…
Stage Allround Trainee

Stage Allround Trainee

Hey you! Heb je zin om in een creatief bedrijf werkervaring op te doen vanaf januari 2024? We zijn nu…
new creatives graduated and ready!

new creatives graduated and ready!

Na een fantastisch schooljaar bij 55 nemen onze studenten hun diploma in ontvangst. Stralende gezichten, trotse familie en vrienden, een…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.