Skip to content

Jaaropleiding
Allround
styling

Jaaropleiding
Allround
styling

1 jaar
september
Learn-From-The-Best-Element

55 Creative Business School leidt op voor de fashion en media industrie. Een industrie die hard groeit en grote behoefte heeft aan jong creatief stylingtalent. Leer het vak van de beste mensen en ontwikkel jezelf tot allround mode stylist die alle facetten van het stylingvak beheerst.

In één schooljaar leer je alle kennis en vaardigheden op het gebied van styling zoals fashion & media styling, personal styling, tv & celebrity styling en event styling. Het stylingvak draait om het creëren, ontwikkelen en produceren van content door middel van foto- en videoshoots voor fashion brands, influencers, televisieproducenten en mediabedrijven. Als Personal Stylist ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een authentieke stijl en imago voor personalities.

Alle lessen en masterclasses worden gegeven door vooraanstaande namen uit de Fashion industrie. Denk aan Bjorn Franke, Kelly Huijsman, Fred van Leer, Jetteke van Lexmond, Lonneke Nooteboom, Leco Zadelhoff, Patty Zomer en Yeliz Çiçek maar ook influencers zoals Anna Nooshin, Yara Michels, Stephanie Broek en andere deskundige docenten begeleiden je met kennis en plezier naar de modecarrière die je voor ogen hebt.

De beroepsgerichte opleiding Allround Styling leidt je op tot een allround mode stylist. Ook vakken als conceptontwikkeling, textielkennis, modegeschiedenis en communicatie behoren tot het lesprogramma. Het curriculum zorgt ervoor dat jij jezelf straks effectief op de kaart kunt zetten in de fashion en media industrie. Met een diploma van de 55 Creative Business School heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Learn from the best

Learn from the best

Gedurende één schooljaar (38 weken) worden twee dagen per week de belangrijkste thema’s van het stylingvak klassikaal behandeld. Daarnaast vraagt de opleiding gemiddeld 16 uur per week zelfstudie. Het schooljaar is verdeeld in twee semesters. In het eerste semester komen verschillende onderdelen aan bod zoals editorial styling en commerciële styling. Zo werk je het ene moment aan het ontwikkelen en pitchen van concepten en spijker je aan je mode- en textielkennis. Het andere moment bouw je aan je portfolio tijdens professionele fotoshoots met een topteam van fashion fotografen, visagisten en modellen. We brengen een bezoek aan de moderedactie van een magazine en een Pr-bureau en kijken we hoe het er backstage aan toe gaat bij de TV studio’s.

In het tweede semester ga je je verder ontwikkelen op het gebied van personal styling, zodat je stijladvies kan geven aan zowel mannen als vrouwen. Denk aan onderdelen als wardrobe planning, personal shoppen, figuur- en kleuranalyse. Maar ook styling voor tv-persoonlijkheden, influencers en artiesten komt aan bod. Naast de kernvakken op het gebied van styling, leiden we onze studenten breder op. Ondernemerschap, communicatie en social media zijn belangrijke factoren binnen de branche. Het jaar wordt afgesloten met het project ‘event styling’. Tijdens dit project organiseer je in een groep een mode-event voor het bedrijfsleven. Je leert hierdoor samenwerken met medestudenten en ontwikkelt vaardigheden op het gebied van brainstormen, pitchen, organiseren, finance, netwerken, marketing en sales. Kortom tijdens de jaaropleiding wordt je opgeleid tot een volwaardige allround stylist met know-how van alle facetten van het stylingvak. Elk vak wordt afgesloten met een eindopdracht en een presentatie.


Studiebelasting
Omdat de opleiding 38 weken duurt is de opleiding pittig. De studiebelasting van de jaaropleiding Allround Styling bestaat uit 12 lesuren per week, dit zijn contacturen die je klassikaal doorbrengt. Daarnaast moet je rekening houden met zelfstudie van gemiddeld 16 uur per week. In de projectweken liggen de uren zelfstudie zelfs iets hoger. Wij verwachten van jou inzet en ambitie.

Jaaropleiding Allround Styling

Semester 1
Vakken als: conceptontwikkeling, trend forecasting, modegeschiedenis, textielkennis, editorial styling, commerciële styling, still life styling, e-commerce styling, portfolio building en persoonlijke ontwikkeling.

Semester 2
Vakken als: personal styling, wardrobe planning, personal shoppen, tv & celebrity styling, event styling, fashion business, fashion & media en persoonlijke ontwikkeling.

Praktijkervaring
Tijdens de opleiding doe je dankzij projecten en opdrachten een hoop praktijkervaring op. Hiermee bouw je al tijdens je opleiding aan een breed netwerk en een professioneel portfolio. Dankzij lessen van professionals, de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en diverse ervaringen uit de praktijk, weet je na het schooljaar wat je wilt en kunt. Met het 55 Creative Business School diploma heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt omdat je opvalt tussen de massa.

Voor meer informatie en de inhoud van het lesprogramma download de brochure.

Opleiding Allround Styling (1 jaar)

Startdata
13 september 2022 t/m 11 juli 2023 (dinsdag en donderdag*)
12 september 2023 t/m 9 juli 2024 (dinsdag en donderdag*)
10 september 2024 t/m 10 juli 2025 (dinsdag en donderdag*)

Klik hier voor de exacte data en tijdstippen waarop de lessen worden gegeven.

* Bij inschrijving geef je je op voor bepaalde lesdagen (dinsdag en donderdag of woensdag en vrijdag). De definitieve groepsindeling en lesdagen worden uiterlijk vier weken voor aanvang van de opleiding gecommuniceerd.

Hbo werk- en denkniveau
Heb je als vooropleiding havo, vwo, mbo 3 of hoger, dan kun je je direct inschrijven. Bij MBO 3 of lager beoordelen we in een intakegesprek de geschiktheid voor het volgen van de opleiding. Tijdens inschrijving kun je in onze agenda een toelatingsgesprek inplannen. Het is ook mogelijk om vooraf hier een afspraak in te plannen.

Deelnemen aan onze opleidingen en cursussen is mogelijk vanaf 17 jaar. Ben je op het moment van inschrijving jonger dan 18 jaar, dan vragen we om toestemming van je ouder, voogd of wettelijk vertegenwoordiger.

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een officieel instellingsdiploma. Voor het behalen van een diploma dien je meer dan 90% van de lessen te hebben gevolgd en alle opdrachten naar behoren te hebben uitgevoerd.

Ook weegt mee in de beoordeling het procesboek, waarin je door middel van bewijzen en reflexties aantoont welke kennis en competenties je hebt verworven voor bepaalde vakken.

Duur
1 schooljaar (38 weken)

Start periode
September

Lesdagen & tijden
Twee dagen per week op dinsdag en donderdag of woensdag en vrijdag.
Van 10:00 – 16:00 uur
Uitzonderingen: projectweken, praktijkdagen, beoordelingsweken, nationale feest- en vakantiedagen.

Aantal deelnemers
Voor de opleidingen streven we naar maximaal 30 studenten per klas.

Inschrijven
Inschrijven bij voorkeur vóór eind april. We raden aan snel in te schrijven, want het aantal mensen dat we kunnen plaatsen is beperkt.

Wachtlijst
We plaatsen op volgorde van inschrijving. Er is per jaar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Indien de groep vol is, kom je op een wachtlijst.

Studiebelasting
Lesuren: 12 per week
Zelfstudie: 16 uur per week

Benodigdheden
– Laptop

Lesgeld
10 x €770 + aanbetaling €1950
Bij betaling ineens ontvang je €150 korting. Totale lesgeld is dan €9500.

Betalingsvoorwaarden
De aanbetaling of totaalfactuur dient tien werkdagen voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. De termijnen worden maandelijks gefactureerd. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Belastingvoordeel
Scholingsaftrek: voor deze opleiding kun je mogelijk geld terugkrijgen van de belastingdienst. Een belangrijke voorwaarde is dat je de opleiding zelf hebt betaald. Bereken hier hoeveel.

Verlaag je studiekosten
Er zijn verschillende fiscale regelingen voor werknemers en werkgevers waarmee je de netto studiekosten flink kunt verlagen. Zo kun je studeren op kosten van je werkgever. Veel werkgevers stimuleren werknemers om een opleiding te volgen en zijn daarom bereid in sommige gevallen je studiekosten geheel of gedeeltelijk voor hun rekening te nemen. Jouw werkgever heeft direct voordeel van je nieuwe kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten volledig fiscaal aftrekbaar voor je werkgever.

Inbegrepen kosten
– Lessen
– Lesmateriaal
– Starterskit
– Entree museum die wordt bezocht tijdens de excursies/ lessen

Extra kosten
– Reis- en parkeerkosten
– Benodigdheden opdrachten / printwerk

Industry focused
55 Creative Business School biedt een netwerk voor het leven. Tijdens de opleidingen en cursussen doe je dankzij projecten en opdrachten een hoop praktijkervaring op. Hiermee bouw je al tijdens je opleiding aan een breed netwerk. Door onze bekende gastdocenten uit de fashion industrie leer jij niet alleen de vooraanstaande namen uit het vak kennen, maar maken deze professionals ook kennis met jouw talent. Je krijgt de kans al tijdens je opleiding aan je eigen netwerk te bouwen.

Learn from the best
Reality school. Je krijgt les van docenten die zelf actief zijn in de wereld van Fashion & Media. Diverse vooraanstaande en bekende namen uit die wereld zoals onder anderen Anna Nooshin, Yara Michels, Jetteke van Lexmond en Linda Tol delen tijdens onze populaire masterclass hun ervaringen uit de praktijk.

Dankzij lessen van professionals, de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en diverse ervaringen uit de praktijk, weet je na het schooljaar wat je wilt en kunt. Met het Style School diploma heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt omdat je opvalt tussen de massa.

Persoonlijke aandacht
Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal: goede communicatieve, sociale vaardigheden en samenwerken. Een student counselor begeleidt intensief de persoonlijke ontwikkeling van onze studenten. Ook bieden wij actief loopbaanbegeleiding aan. Ruim 90% van onze afgestudeerden is werkzaam in de fashion branche.

Kleinschalig & particulier
55 Creative Business School is een kleinschalig, particulier opleidingsinstituut. Het is ons doel een nieuwe generatie allround fashion en branding specialisten op te leiden die meteen aan de slag kunnen in de fashion, media en andere creatieve industrieën. Samen met experts uit het vak hebben wij een innovatieve lesmethode ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en behoeften van de huidige markt. Praktijkgericht, aandacht voor persoonlijk leiderschap en onderwijs door toonaangevende professionals uit het vak zijn voor ons wezenlijke onderdelen in de voorbereiding op een succesvolle loopbaan in de fashion en media.

Vergroot je carrièrekansen
De afgestudeerde 55 Creative Business School studenten zijn zeer gewild en breed inzetbaar. Klik hier voor meer over een toekomst in de fashion en media.

Kies voor kwaliteit
Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse raad voor toezicht en opleiding (NRTO). NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die u hier kunt vinden.

Onze onderwijsinstelling is een CRKBO geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Wij voldoen aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

Onze studenten beoordeelden ons afgelopen jaar met een gemiddelde van 9,1.

BACKSTAGE VIDEO

BACKSTAGE VIDEO

You

You

Droom je van een toekomst in de styling wereld? Of wil je je verder ontwikkelen of omscholen tot creatief allround stylist met kennis van alle facetten van het stylingvak? Dan is de jaaropleiding Allround Styling écht iets voor jou!

Overige opleidingen

Overige opleidingen

1 jaar
september

Eenjarige opleiding tot branding specialist. Vakken als content creatie, branding, vormgeving, business, marketing, brand communication, social media management en storytelling behoren tot het lesprogramma…

Heb je nog vragen over een opleiding, cursus of de inschrijfprocedure? We helpen je graag persoonlijk verder.
Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via het contactformulier of meld je aan voor de open dag.

Backstage
Backstage
Style-school-bydanie-allround-fashion-styling-mode-fashion
Style-school-bydanie-allround-fashion-styling-students
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

Download brochure

Na het invullen van het formulier ontvang je een mail met een download link voor de brochure.

Neem contact op

Wil je graag teruggebeld worden? Vul het onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

Neem contact op

Wil je informatie of heb je een specifieke vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.