Skip to content
Backstage report 55 Talents modeshow 1/OFF

55 TALENT SAM BACKSTAGE BIJ SHOW 1/OFF

55 TALENT SAM BACKSTAGE BIJ SHOW 1/OFF

Backstage report: 55 student Sam over zijn ervaring als dresser bij de show van 1/OFF

Wat leuk dat je als dresser aan de slag bent gegaan bij de show van 1/OFF.
“Elke kans die je krijgt moet je aanpakken. Als beginnende stylist vind ik het belangrijk om verschillende facetten van het vak uit te proberen. Tijdens het eerste jaar van de opleiding hebben we vooral styling en shoots gedaan. Dat is natuurlijk iets heel anders. Nu het dressen ervaren, wat was het gaaf! Een aantal oud-klasgenoten van mij was ook aanwezig en dat was gezellig samenwerken. Tijdens en na de show kun je ook goed netwerken met mensen uit de modewereld. Nieuwe ervaringen, netwerken en veel plezier maken, wie wil dat nou niet combineren!”

Hoe zag jouw dag als dresser eruit?
“Het begint met een briefing van het hoofd Styling over hoe de dag voor jou als dresser er uit gaat zien en wat je kan verwachten. De modellen zijn al in de make-up geweest en rehearsen de show. Elke dresser krijgt een model aangewezen en twee looks voor de runway. Je merkt dat iedereen ‘aan’ staat en een adrenalinekick heeft. Je bent mega gefocused en iedereen is bezig, rent en vliegt. Een enorme georganiseerde chaos die het publiek niet ziet. En dat maakt het zo leuk. Je bent echt met elkaar aan het werken om een zo mooi mogelijk eindresultaat neer te zetten. En als de show eenmaal over is, vier je dat harde werken en het succes ook samen.”

Waar moet je op voorbereid zijn als je backstage aan de slag gaat?
“Presteren onder druk. Je hebt niet veel ruimte om fouten te maken. Alles moet snel. Rustig blijven is een pré. Het kan frustrerend zijn als nieuweling bij zo’n event aan de slag te gaan. Zolang je vertrouwen hebt in jezelf kom je al een heel eind. Doe vooraf je huiswerk. Verdiep je in het merk en zorg dat je goed voorbereid bij de briefing aan komt. Zorg dat je netjes werkt, laat geen dingen slingeren en sta zelf ook niet in de weg. Ga gelijk op de set aan de slag met je model. Als laatste is het belangrijk dat je hulp durft te vragen. Iedereen is druk, maar staat ook klaar om elkaar te helpen. Je bent niet alleen, het is één team, één taak.”

Hoe omschrijf je als stylist de nieuwe collectie van 1/OFF?
“Sustainable, edgy, fun én onverwachts. 1/OFF vermaakt designer items tot nieuwe collecties. Het is een sustainable merk dat zich inzet voor een mooiere planeet en een betere mode-industrie. Ik vind dat heel belangrijk. Er waren veel bijzondere ontwerpen. Van bloot tot mesh en een mix van verschillende materialen. Mega inspirerend. Daarbij is een fashion week natuurlijk meer dan merken, modellen en hun outfits. Ook de hele sfeer en het straatbeeld is leuk om te zien. Wat mensen dragen naar een show, wat mensen op straat dragen, dat neem je als stylist natuurlijk ook in je op! Naast een bak ervaring, doe je veel inspiratie op en kun je meteen aan je netwerk bouwen!”

 

Zou je het weer doen?
Absoluut, New York Fashion Week is next 😉. Voor mij was het een droom die uit kwam. Ik hoop dat ik volgend jaar weer mag helpen.

Wil jij net als Sam werkervaring op doen bij de leukste mode evenementen? Schrijf je dan in bij de best-connected Fashion & Creative Business school van Nederland. Je wordt in korte tijd klaargestoomd om aan de slag te gaan in de Fashion & Media. Kijk voor meer info over de opleidingen op www.55creativebusinessschool.com.

 

Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Wat ga jij doen na de zomer?

Wat ga jij doen na de zomer?

Ben je net of bijna geslaagd, heb je een tussenjaar of ben je je aan het oriënteren op verschillende studies?…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.